Удивителните сини велоалеи в Полша!

Удивителните сини велоалеи в Полша! - картинка 1

Насладете им се!

Днес ще Ви представим едно удивително решение за комфорта на велосипедистите. Много ще Ви хареса, да знаете

Наскоро Полша показа удивителни нови велоалеи, които блещукат в син цвят през нощта!

Пътят край Lidzbark Warminski свети заради наличието на фосфор, синтетичен материал, който свети, след като през деня е зареждан от слънчевите лъчи. Вдъхновените от звездното небе велоалеи са дело на TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o.

Президентът на компанията Игор Рутмар споделя пред вестник Wyborcza, че материалът, вложен във велоалеите, излъчва светлина около 10 часа. Всеки ден алеите събират енергия, която им позволява да блещукат нощно време.

Според създателите на уникалните пътища за велосипедисти в градска среда – една от целите е да се подобри безопасността на хората, които карат колело през късните часове на денонощие. Според Next Nature Network, луминофорите, или „частиците“ в алеите, могат да излъчват различни цветове.

Дизайнерите са подбрали синьо, тъй като то подхожда най-много на местния пейзаж.

Трябва да знаете още, че са били направени проучвани за екосъобразността на използваните материали. Положени са усилия и цената им да бъде понижена, за да може този велоалеите „Звездно небе“ да заместят традиционните.

Към днешна тестовете продължават. Засега не е ясно колко издръжливи ще бъдат настилките, преди да започнат да се изтриват.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове