Удобен матрак с няколко съвета

Удобен матрак с няколко съвета - картинка 1

Прекарваме 1/3 от денонощието в сън. Именно поради това е изключително важно на какво спим и как го поддържаме

Гладкият и стегнат матрак ще ви гарантира много добър сън. Понякога избираме перфектният матрак, който с времето става все по-мек и по-мек. Не само, че мекият матрак е по-неудобен, но също така може да доведе до проблеми с кръста. Ето как да оправите или да предотвратите неговото омекване, спазвайки тези прости правила

Предотвратяване на твърде мек матрак

Стъпка 1 – Контролиране на температурата

Ако можете да регулирате температурата във вашата спалня, със сигурност ще можете да се справите и с омекотяването на матрака. Колкото е по-топло във вашата стая, толкова по-мек ще стане вашият матрак. Ниските температури правят по-лесно за матраците да възвърнат своята твърдост, така че дръжте вашата стая охладена.

Стъпка 2 - Осигурете адекватна подпора

Уверете се, че това, което сте оставили под матрака е адекватно. Хубаво е под матрака да има шперплат и не си позволявайте просто да го оставите на плочките. Ако не се погрижите за основата, твърдината на матрака се губи със сигурност.

Поправяне на твърде мек матрак

Стъпка 1 – Купете си топ матрак

Вероятно повече от вас знаят какво е топ матракът, който се поставя върху истинският матрак. Днес можете да си закупите такъв на различни цени и в различни количества. Мемори пяната също е популярен избор. Повечето топери идват с каишка, която позволява да завържете допълнителният матрак към стария, така че да не мърда. Така можете да решите проблема, без да инвестирате в закупуването на чисто нов матрак.

Стъпка 2 – Сменете стария шперплат

Преди да смените шперплатът под матрака, проверете препоръките на производителят. След това, ако е възможно, купете шперплат, който има същите мерки като матракът. Уверете се, че шперплатът не е третиран с нищо, и че ъглите са добре загладени. Използвайте същият вид материали върху новият шперплат, каквито са били използвани върху старият.

Стъпка 3 – Сменете подматрачната рамка

Подматрачните рамки са известни с това, че се изхабяват лесно от ежедневното ползване. За да запазите твърдостта на матрака е много важно да наблюдавате изправността на подматрачната рамка, летвичките. Ако е нужно, подменете някоя или направо купете нова рамка. Новата рамка ще увеличи височината на матрака, давайки ви по-твърда и права повърхност за спане.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове