Ухан тества цялото си 12,3-милионно население. Взрив на Делта варианта на вируса

Ухан тества цялото си 12,3-милионно население. Взрив на Делта варианта на вируса - картинка 1

Рафтовете на супермаркетите в Ухан се изпразниха. Населението се презапасява, защото властите обявиха локдаун в части на 12,3- милионния град, център на провинция Хубей.

Снимка: БТА

Епидемията започва отново в Китай, засегнати са 10 провинции, включително столицата Пекин

Град Ухан в Централен Китай, където в края на 2019 г. се появи коронавирусът, ще подложи отново на тестове цялото си население след откриването на няколко нови случая. Това съобщиха във вторник местните власти, цитирани от Франс прес.

Три нови случая на COVID-19 бяха потвърдени в понеделник в града, който отчита взрив на заразени с варианта Делта, появил се миналия месец в източните райони на страната. Последните регистрирани преди това случаи на ковид в града датираха от май 2020 г.

 

Ухан има над 12,3 милиона жителите според преброяване на населението от тази година, припомня ТАСС.

Градът край р. Яндзъ спешно ще подложи на разширени PCR тестове всички свои жители, каза пред журналисти представителят на местните власти Ли Тао.

Китай на практика сложи край на епидемията през пролетта на 2020 г., но от няколко седмици вирусът отново се разпространява.

През юли в цялата страна бяха потвърдени общо най-малко 300 случая, но това е далеч по-малко, отколкото съобщават други страни.

В географски план обаче огнището е значително: засегнати са над десет провинции, включително столицата Пекин, която призова в неделя местните хора да не напускат града, освен по спешност.

БТА

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове