Украински самолет със 176 души се разби край Техеран. Няма оцелели

Украински самолет със 176 души се разби край Техеран. Няма оцелели - картинка 1

На любителски кадри се вижда как машината гори и рязко се снижава

Пътнически самолет със 176 души на борда падна край Техеран. Пътническият самолет „Боинг 737” на украинските авиолинии е изчезнал от радарите малко след излитането си от летище в Техеран, съобщиха световните агенции.

 

 На любителски кадри се вижда как машината гори и рязко се снижава. След което пада на земята и избухва в пламъци. Все още не е ясна причината за инцидента. Според Иранския червен кръст и местни медии е минимална е вероятността да има оцелели.

Украинският боинг излетял от Техеран за Киев в 4,42 часа българско време и е спрял да предава данни 2 минути след това - в 4,44 ч., според услугата за проследяване на самолети Flightradar.

Според сайта украинският „Боинг 737-800" е катастрофирал малко след излитането“.

„Полет PS752 излетя от Техеран в 2,42 UTC (4,42 ч. българско време). Последните данни бяха получени в 2,44 UTC (4,44 ч. българско време)", написа Flightradar в своя акаунт в Twitter.

 

По-рано иранската агенция Тасним съобщи, че украинският самолет със 167 пътници на борда се е разбил поради „технически проблеми“ след излитане от международното летище „Имам Хомейни“ в Техеран. Според агенцията информацията за инцидента е потвърдена от шефа на летището.

Пожар в двигателя е предизвикал катастрофата на украински пътнически самолет след излитане от Техеран, заяви говорител на летището.

„Украинският самолет „Боинг 737“ излетя тази сутрин от летище Техеран към Киев, но поради пожар в двигателя вследствие на техническа неизправност той се разби в близост до летището на юг от Техеран“, заяви говорителят.

 

Първоначално беше съобщено, че броят на хората в катастрофиралия самолет е 180, но по-късно тази информация беше коригирана от иранските власти, които обясниха, че на борда са били 176 души.

Премиерът на Украйна Олексий Хончарук каза, че по предварителни данни на борда са се намирали 167 пътници и 9 души екипаж. Президентът Володимир Зеленски също потвърди, че няма надежда за оцелели, той прекъсна по спешност посещение в Оман и се завръща в Киев.

Няма данни за пострадали български граждани

Към 7:30 ч. българско време няма данни за пострадали български граждани при катастрофата на украински пътнически самолет в Иран, съобщиха от Министерството на външните работи. Посолството ни в Техеран следи ситуацията и е готово да оказва съдействие при необходимост.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове