Унгария: САЩ целят да напълнят Европа с мигранти!

Унгария: САЩ целят да напълнят Европа с мигранти! - картинка 1
Виктор Орбан

Двете страни продължават да имат различия по отношения на бежанската криза

Напрежението между САЩ и Унгария продължава да расте. Президентът Барак Обама и САЩ подкрепят незаконната миграция в Европа според Янош Лазар, който е шеф на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан.

САЩ искат да напълнят континента ни с мюсюлмани, обясни Лазар, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

"Не много отдавна, когато беше на посещение в Европа, президентът Обама ясно се изказа в подкрепа на важността на миграцията, заселването и дори принудителното заселване (на мигранти)", заяви висшият държавен служител на пресконференция.

Обама и Америка, добави той, "следват много силна политика в подкрепа на миграцията, на незаконната миграция с цел да има колкото се може повече мюсюлмани в Европа".

Освен това Лазар описа родения в Унгария американски финансист Джордж Сорос като знаменосец на имиграционната политика на Обама за Европа и заяви, че "определени американски групи" искат Европа да бъде "разводнена... така че Европа и Америка да могат да сътрудничат без ограничения".

Лазар определи Сорос като покровител на бившия американски президент Бил Клинтън и Хилъри Клинтън, която е настоящ претендент за Белия дом, а също като поддръжник на Демократическата партия, който е "готов да излезе" срещу Орбан.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест каза, че не е запознат с коментарите на Лазар, но каза: "Не съм сигурен, че те заслужават отговор."

Миналата есен лично унгарският министър-председател Виктор Орбан беше разобличил и атакувал ролята на Сорос в миграционната криза в Европа.

От друга страна тези дни Бил Клинтън си позволи пренебрежителен коментар за Унгария, на който Будапеща реагира твърдо.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове