Упражнения за бременни

Упражнения за бременни - картинка 1

Споделяме няколко ефективни упражнения за бъдещите майки

Споделяме няколко упражнения, които ще Ви помогнат да се чувствате по-комфортно по време на бременността. Упражненията благоприятстват както за по-лесното износване на бебето, така и за бъдещото раждане. Освен това, те подобряват самочувствието и дори помагат за бързото възстановяване след раждането!

Упражненията, които ви предлагаме не са всичките, но са основните, касаещи най-вече зоните и процесите в женския организъм, подложени на най-много изпитания по време на бременността и раждането – гърба, таза, перинеума и кръвообръщението.  За предпочитане е с гимнастиката да се заемете още през първото тримесечие, ако бременността ви протича нормално.

1 упражнение
Седнете върху свитите си в колене крака. Облегнете се назад върху дланите си, повдигайте таза си под ъгъл и го отпускайте. Дръжте гърба си изправен. Повторете 10 пъти.

Упражнения за бременни
 

2 упражнение
Става въпрос за прочутото упражнение "котешко гръбче". От позицията на първото уражнение се подпрете с ръце напред. Вдишвайте с изправен гръб и издишвайте, като навеждате главата си напред и извивате гръбнанчния стълб нагоре като котка. После отново изправете гърба и отново поемете въздух. Повторете 10 пъти.

Упражнения за бременни

3 упражнение

Седнете в поза йога. Поставете дланта на дясната си ръка върху коляното на левия си крак и завъртете леко торса си в същата посока. Дръжте лявата си ръка прилепнала отзад на таза. След това сменете ръцете и посоката на тялото. Повторете 10 пъти.

Упражнения за бременни
 

4 упражнение
Легнете по гръб с крака, свити в коленете. Долепете кръста към постелката, така че целият ви гръб да е опрян на нея. Стягайте седалищните мускули 8 секунди и ги отпускайте за 4 секунди. Повторете 10 пъти. 

Упражнения за бременни

5 упражнение
Легнете на пода с изправен гръб, свити в коленете крака и опънати по протежението на тялото ръце. Хванете глезените, повдигнете таза си над пода и отново се върнете в изходяща позиция. Повторете 15 пъти.

Упражнения за бременни
 

6 упражнение
Застанете изправена с разтворени и изправени крака. Наклонете тялото си напред и леко встрани към единия крак. Изправете се и заемете същата позиция и на другата страна. Повторете 20 пъти.

Упражнения за бременни

7 упражнение
Легнете в странично положение. Свийте горния крак и повдигнете долния на височина на мускулите на седалището, затворете го навътре с извито надолу стъпало. Повторете 10 пъти.

Упражнение за бременни
 
източник: Ladyzone.bg
/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове