В битката за легализирането на марихуаната мафията отново победи държавата

В битката за легализирането на марихуаната мафията отново победи държавата - картинка 1

Трябва ли да се легализира марихуаната за лечебни цели или не?

Днес нашите мили родни депутати отново ни демонстрираха колко много не мислят за народа. В НС се разигра за пореден път истинско шоу с тема: Трябва ли да се легализира марихуаната за лечебни цели или не?“

И решиха да порежат идеята на независимия Велизар Енчев да се легализира използването на спрейове и масло, съдържащи марихуана, за медицински цели. Техните мотиви бяха, че в България има много добри специалисти, които биха се справили с мъките на хората, чиито нужди опират до ползването на трева.

Според вносителя на предложенията Велизар Енчев има 100% доказателства, че марихуаната облекчава болките при раковоболни, а има и позитивен ефект и при химиотерапия.

В 13 държави от ЕС марихуаната се прилага в медицината.

И в крайна сметка не се прие предложението. Все едно, но после ще се чудим защо македонците ще имат по-голям БВП от нас. Те направиха тази крачка миналата седмица и определено няма да сгрешат.

Знаете ли, че приходите в щатите, където тревата е легализирана, са скочили тройно. Да, и тези пари отиват за държавата, под формата на данъци, в България парите отиват в мафията. Ако се легализира марихуаната, тогава държавата би могла да има по-голям контрол върху продажбата на непълнолетни и да сакционира и наказва нарушителите търговци. Нелегалната марихуана обаче е удобна на тези, които не спазват моралните норми и продават на всеки независимо от възрастта. Е важното е да се храни мафията, а тя вижда се отдавна е пуснала корени в законотворчеството ни.

Данни от  Medical Marijuana Business Daily показват, че общите продажби могат да нарастнат до 6 милиарда щатски долара до 2018 като следствие от легализацията на марихуаната само във Вашингтон и Колорадо, както и поради развиващата се  в национален мащаб канабисовата индустрия.

Ето ви малко статистика. Нека оставим цифрите да говорят:

Щатите, които са легализирали изцяло марихуаната, отчитат сериозни приходи заради „зелените“ данъци, като щатът Колорадо е събрал около 70 млн. долара през фискалната 2014-15 г. Това е почти два пъти повече от данъците, събрани от продажбата на алкохол.

А нашите хубостници какво правят, за да увеличат приходите в държавата? Налагат безумни такси и глоби, а реално чрез легализирането на марихуаната имат възможност да вдигнат процента на БВП-то ни. И най-важното, ще ограничат черния пазар на тази стока, който е широко разпространен.

Но нормално да не го ограничим… Кой знае кое име ще изскочи на някого от властимащите…

О, свещена простота!

Затова ще сме последни в Европа по всички възможни критерии и за съжаление ще продължаваме да бъдем, ако не почнат онези 240 да мислят за народа, а не само за собствените си нужди. И да не ни е чудно когато, нашите младежи прескачат в Македония  през уикенда за да се напушат и оставят левчетата там в помощ на нейната икономика, защото освен да се напушат те ще се хранят и ще харчат пари по-време на престоя си в съседната държава. А, в България болните... и нуждаещи се от канабис, ще бъдат третирани, като престъпници, защото парламента така е решил!

/34

Коментари 4

 • #4
  Боже пребири си версиите ! -

  От цяла Европа и света ние сме най- умните, най-разбиращите !!!!!! От няколко зелени кратуни там горе сме обречени. Сърбия не е далеко ще си ходим там.

 • #3
  секвоя -

  "Държавата" която споменавате и мафията са едно и също нещо статията е абсолютна глупост!

 • #2
  Все още Българин ... още малко ... -

  Това е защото не се обръща сериозно внимание на алкохолиците в България. Докато такива ни управляват и не почнат да се търсят начини за борба с алкохола и тютюна, тези които ни управляват ще си пият РАКИЯТА като болни наркоманчета и няма да проявят уважение, състрадание и разбиране към останалите Българи. Защото в България ни управляват шайка алкохолици !

 • #1
  Аман ! -

  От цял свят ние сме най-умните и никога няма да легализираме употребата на това лекарство за каквито и да е цели. Така ще бъде докато не се сменят няколко поколения и не започнат да ни управляват сега подрастващите , които растат заобиколени от съвсем нормални хора , пушещи често и не страдащи от шизофрения както ни убеждават нашите "специалисти", които твърдят че употребата на билката води именно до подобни заболявания.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове