В битката за легализирането на марихуаната мафията отново победи държавата

В битката за легализирането на марихуаната мафията отново победи държавата - картинка 1

Трябва ли да се легализира марихуаната за лечебни цели или не?

Днес нашите мили родни депутати отново ни демонстрираха колко много не мислят за народа. В НС се разигра за пореден път истинско шоу с тема: Трябва ли да се легализира марихуаната за лечебни цели или не?“

И решиха да порежат идеята на независимия Велизар Енчев да се легализира използването на спрейове и масло, съдържащи марихуана, за медицински цели. Техните мотиви бяха, че в България има много добри специалисти, които биха се справили с мъките на хората, чиито нужди опират до ползването на трева.

Според вносителя на предложенията Велизар Енчев има 100% доказателства, че марихуаната облекчава болките при раковоболни, а има и позитивен ефект и при химиотерапия.

В 13 държави от ЕС марихуаната се прилага в медицината.

И в крайна сметка не се прие предложението. Все едно, но после ще се чудим защо македонците ще имат по-голям БВП от нас. Те направиха тази крачка миналата седмица и определено няма да сгрешат.

Знаете ли, че приходите в щатите, където тревата е легализирана, са скочили тройно. Да, и тези пари отиват за държавата, под формата на данъци, в България парите отиват в мафията. Ако се легализира марихуаната, тогава държавата би могла да има по-голям контрол върху продажбата на непълнолетни и да сакционира и наказва нарушителите търговци. Нелегалната марихуана обаче е удобна на тези, които не спазват моралните норми и продават на всеки независимо от възрастта. Е важното е да се храни мафията, а тя вижда се отдавна е пуснала корени в законотворчеството ни.

Данни от  Medical Marijuana Business Daily показват, че общите продажби могат да нарастнат до 6 милиарда щатски долара до 2018 като следствие от легализацията на марихуаната само във Вашингтон и Колорадо, както и поради развиващата се  в национален мащаб канабисовата индустрия.

Ето ви малко статистика. Нека оставим цифрите да говорят:

Щатите, които са легализирали изцяло марихуаната, отчитат сериозни приходи заради „зелените“ данъци, като щатът Колорадо е събрал около 70 млн. долара през фискалната 2014-15 г. Това е почти два пъти повече от данъците, събрани от продажбата на алкохол.

А нашите хубостници какво правят, за да увеличат приходите в държавата? Налагат безумни такси и глоби, а реално чрез легализирането на марихуаната имат възможност да вдигнат процента на БВП-то ни. И най-важното, ще ограничат черния пазар на тази стока, който е широко разпространен.

Но нормално да не го ограничим… Кой знае кое име ще изскочи на някого от властимащите…

О, свещена простота!

Затова ще сме последни в Европа по всички възможни критерии и за съжаление ще продължаваме да бъдем, ако не почнат онези 240 да мислят за народа, а не само за собствените си нужди. И да не ни е чудно когато, нашите младежи прескачат в Македония  през уикенда за да се напушат и оставят левчетата там в помощ на нейната икономика, защото освен да се напушат те ще се хранят и ще харчат пари по-време на престоя си в съседната държава. А, в България болните... и нуждаещи се от канабис, ще бъдат третирани, като престъпници, защото парламента така е решил!

/34

Коментари 4

 • #4
  Боже пребири си версиите ! -

  От цяла Европа и света ние сме най- умните, най-разбиращите !!!!!! От няколко зелени кратуни там горе сме обречени. Сърбия не е далеко ще си ходим там.

 • #3
  секвоя -

  "Държавата" която споменавате и мафията са едно и също нещо статията е абсолютна глупост!

 • #2
  Все още Българин ... още малко ... -

  Това е защото не се обръща сериозно внимание на алкохолиците в България. Докато такива ни управляват и не почнат да се търсят начини за борба с алкохола и тютюна, тези които ни управляват ще си пият РАКИЯТА като болни наркоманчета и няма да проявят уважение, състрадание и разбиране към останалите Българи. Защото в България ни управляват шайка алкохолици !

 • #1
  Аман ! -

  От цял свят ние сме най-умните и никога няма да легализираме употребата на това лекарство за каквито и да е цели. Така ще бъде докато не се сменят няколко поколения и не започнат да ни управляват сега подрастващите , които растат заобиколени от съвсем нормални хора , пушещи често и не страдащи от шизофрения както ни убеждават нашите "специалисти", които твърдят че употребата на билката води именно до подобни заболявания.

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове