В Германия втори ден преговарят за правителство

В Германия втори ден преговарят за правителство - картинка 1

Днес партиите трябва да достигнат до решение, тъй като изтича наложеният от тях краен срок

Повече от 22 часа консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел и социалдемократите преговарят за постигане на споразумение за официално започване на коалиционни разговори, съобщава ДПА. 

Днес партиите трябва да достигнат до решение, тъй като изтича наложеният от тях краен срок, допълва news.bg. 

Спорните теми на преговорите рано тази сутрин са данъчната политика, финансовата политика, имиграцията и здравеопазването, научи германската медия.

Въпреки че има някакво раздвижване на дискусиите, не се изключва временно прекъсване на преговорите.

Няколко преговарящи, напуснали срещите, заявиха пред чакащите журналисти, че разговорите могат да продължат до сутринта.

По-рано Меркел предупреди, че лидерите са изправени пред труден кръг преговори в опит да достигнат до решение. Тя изрази надежда през следващите 24 часа да бъде дадено начало на официални преговори за коалиция с цел излизане от политическата безизходица. 

Въпреки наложеното от двете партии медийно затъмнение, по-рано тази седмица стана ясно, че социалдемократите и консерваторите са се договорили за климатичните промени и за прокарването на нов имиграционен закон.

Дори и преговарящият екип на социалдемократите да сключи споразумение с Меркел, всяко решение за официални коалиционни преговори ще трябва да бъде одобрено на партийна конференция на левите на 21 януари.

Източници заявиха, че малка е вероятността ново правителство да поеме управлението на страната преди април.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове