В месеца на детето: София и Пловдив ще са домакини на събития в подкрепа на децата от десет общини

В месеца на детето: София и Пловдив ще са домакини на събития в подкрепа на децата от десет общини - картинка 1

Фондация „За Нашите Деца“ стартира множество инициативи, насочени към ранното детско развитие

По повод 1 юни – Международния ден на детето, Фондация „За Нашите Деца“ проведе редица събития в София и Пловдив.

В Комплекса за ранно детско развитие в София присъстваха над 200 деца и техните семейства, които организацията подкрепя, партньори, съмишленици и представители на дипломатическия сектор в България.

В рамките на програмата децата имаха възможност да се потопят в приказния свят на Аладин чрез куклен театър, арт дейности и приключения в дворното пространство.

В Пловдив екипът на фондацията отбеляза празника в детското отделение на УМБАЛ Пълмед, както и в Община Стамболийски, с подкрепата на The Human Safety Net, като децата, които получават подкрепа от специалистите на организацията, ще имат възможност и да се насладят на специално организирана кино прожекция в партньорство с Disney Bulgaria.

„За поредна година фондацията с много обич, вълнение и ентусиазъм организара този празник. Защото няма нищо по-важно от това всяко дете да има слънчево детство и любящо семейство. Няма нищо по-важно от това да виждаме толкова усмихнати детски лица. В резултат на ежедневните ни усилия да съхраним детството им. За над 30 години дейност фондация “За Нашите Деца” докосна света на над 20 хиляди деца и техните семейства. За да имат сигурност, любов, семеен уют. Само от началото на тази година екипът ни беше до близо 2 хиляди деца и родители“, каза г-жа Мариана Тасева, заместник изпълнителен директор на организацията, по време на официалното откриване на празника в София.

На 15 юни фондацията с много вълнение ще проведе и третото издание на благотворителното събитие "Приказка за децата на Пловдив". С гоститите на вечерта специалистите на фондацията ще дадат шанс за развитие и грижа за над 1000 деца в ранна
възраст от общините Пловдив, Марица, Куклен, Стамболийски, Асеновград, Перущица, Садово и Родопи. Сред участниците в програмата ще бъдат Георги Добрев, изявен млад музикант, радващ със своето изкуство публиката в България и чужбина, китарен ансамбъл „Академика“ – уникална студентска формация от 13 класически и една акустична бас китара, вокална формация Нова Магия – част от голямото музикално семейство на Арт Войс Център.

“За Нашите Деца” стартира и пилотното издание на кампания под надслов “Оборище дарява”, която обединява 28 социално отговорни обекти в района на Докторски паметник в София.

Участниците в кампанията – заведения, магазини, галерии, ще дарят част от своята печалба в подкрепа на каузата на фондацията през целия месец. Зад “Оборище дарява” застават и редица популярни лица като Йоанна Темелкова, Славена Вътова, Мона Гочева, Мариана Станчева, Елица Бехар.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове