Тръпнем в очакване! Премиерът обеща акции срещу корупцията в следващите две седмици

Тръпнем в очакване! Премиерът обеща акции срещу корупцията в следващите две седмици - картинка 1
Тръпнем в очакване! Премиерът обеща акции срещу корупцията в следващите две седмици - картинка 2
Снимка: бТВ
a_boat_in_eyes.png

Медиите внимателно да наблюдават какво ще се случи, препоръча Борисов. Добре, казаха медиите.

В следващите седмици се очакват акции, свързани с борбата с корупцията, обеща премиерът Борисов. Не посочи къде, нито какви, но отбеляза, че

това, което се прави срещу корупцията, ще продължи да се прави.

Тези думи леко обезпокоиха присъстващите журналисти, понеже поне половината от тях си прехапаха езиците в усилие да задържат напиращата реплика "Т.е. нищо?!". Нейсе, размина им се....
"Когато започне да се "разплита чорапът", вече имаме доста защитени свидетели, които дават много по-точна и по-надеждна информация за това, което е правено на определени места", заяви още Борисов и добави, че е оптимист за разкриването на случаи на корупция.

Присъстващите околовръст лица останаха песимисти, но предпочетоха да действат като реалисти и да не задълбават темата. Във въздуха увиснаха няколко плахи догадки

къде и колко високо ще уцели този път прокуратурата, като неколцина от по-печените репортери под сурдинка намекнаха, че този път ще хвърчат министерски глави.

Поне една...

бТВ
Снимка: бТВ

Вместо това, попитаха за доклада на Държавния департамент на САЩ, който за пореден (Пети? Тридесет и пети? Кой ти помни...) път обрисува България, като място проядено от корупция.

"Корупция има във всички държави, и в САЩ, и това не е нещо, което да ни учудва, и ние никога не сме отричали.

Всяка наша операция сега доказва, че това е факт", каза Борисов и се обърна към медиите да наблюдават и в следващите седмици какво ще правят службите заедно с прокуратурата.

Очевидно, каквото и да правят, ще си остане тайна, а и премиерът финтира всякакви по-нататъшни въпроси с ловко прескачане на друга тема - бежанците.
Макар че повечето присъстващи се направиха, че не разбират, той все пак намекна, че

разните му там критични доклади имат една едничка цел - да разклатят татковината. Кой я клати и какво печели от това - не стана ясно...
"При тази организация на правителството няма да допуснем бежанска вълна и явно това е проблем - търсят по най-ефективния начин да ни разклатят", каза още пред журналисти Борисов.

„България се справя добре, колкото и да се опитват сега заради трима или десет мигранти да кажат, че не се справя”, заяви министър-председателят във връзка с т. нар. граждански отряди по границата. „Ние приветстваме, ако някой ни дава сигнали, но в рамките на закона, както за бедствия и за аварии”, допълни премиерът.

Борисов прогнозира, че Македония ще бъде трайно дестабилизирана. „Дори изборите им според мен са им подложени на риск дали ще ги проведат изобщо”, заяви Борисов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове