Валери Симеонов: 10-годишното управление на ГЕРБ натрупа доста негативи, има нужда от промяна

Валери Симеонов: 10-годишното управление на ГЕРБ натрупа доста негативи, има нужда от промяна - картинка 1

След местните избори ще има някакви властови промени, но не "кой знае колко сериозни"

Лидерът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов заяви, че нивото на политиката се е сринало и е нужна промяна в положителна насока. Пред "Нова телевизия" той прогнозира, че след местните избори най-вероятно ще има някакви властови промени, но не "кой знае колко сериозни".

"Ние в момента участваме много формално във властта. Нямаме министерства със съответните ресурси, каквито имат другите коалиционни партньори. Нямаме хора на високи позиции, които да определят глобално политиката", каза Симеонов, който е част от коалиционния партньор на ГЕРБ "Обединени патриоти".

Той уточни, че вицепремиерът Марияна Николова, която го замени на поста след подадената от него оставка, е професионална фигура, а не партийна.

"Има нужда от промяна в българската политика. Все пак 10-годишното управление на ГЕРБ натрупа и доста негативи. Дано всяка партия се промени положително. Много ниско се свали нивото в парламента, особено от Корнелия Нинова, която се опитва от всичко да направи скандал. Нивото на политиката се срина", добави Симеонов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове