Валери Симеонов искал да изчисти скърцането в коалицията

Валери Симеонов искал да изчисти скърцането в коалицията - картинка 1

Засега не му се получава...

Вицепремиерът и лидер на Националния фронт за спасение на България (ВМРО) Валери Симеонов призна за "скърцане" в коалицията Патриотичен фронт, в която участва заедно с ВМРО и "Атака", изрази надежда, че то ще бъде изчистено, но и призна, че засега това не се получава.

"Каруцата върви, тогава скърца, когато не скърца, тогава е опасно", коментира афористично той в интервю за БНТ.

Симеонов изрази неудоволствието си от това, че се правят самоволни изказвания в медиите, а в парламентарната група от няколко месеца има напрежение без да се прави нещо за премахването му. Не се е събирал и политическият съвет. "Има неколкомесечни напрежения в парламентарната група, които няма желание да бъдат решени, особено от колегата Каракачанов, има деформиране на медийните представи в коалицията. Цялостното медийно пространство е узурпирано от ВМРО", каза лидерът на НФСБ и добави: "Предлагал съм на Сидеров (бел. ред. лидерът на "Атака" Волен Сидеров е председател на парламентарната група) да организира среща, нещо не се получава".

Запитан дали отношенията ще бъдат изчистени, отговори, че това зависи от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. "Това са болести на растежа. Когато първите симптоми на звездната болест бъдат определени, разумните хора реагират, неразумните продължават да мислят, че са по умни от другите и летят в небесата", обобщи отношенията с коалиционните партньори Симеонов и ги упрекна, че се изказват "неподготвени" за Истанбулската конвенция и за референдум за нея.

Цветанов - прекалено млад, Дачков - нечистоплътен, Първан Симеонов - работи за ВМРО

Вицепремиерът характеризира Явор Дачков от сайта "Гласове" като "нечистоплътен човек" и "разумен човек, опитващ да влезе в жълтия сектор", а социолога Първан Симеонов от "Галъп" обвини, че като член на ВМРО изпълнява техни поръчки. Това стана след като "Гласове" писали неистината, че Симеонов е съгласувал на тайна среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов обща позиция за Истанбулската конвенция. Социологът пък вчера в същото предаване нарече вицепремиера, че имал властови амбиции.

"Може някой да каже, че се чувам с Кончита Вурст и изпълнявам нейните указания, вярва ли някой сериозно, че
Цветанов, който е с 10 г. по-млад от мене, ми определя поведението" аргументира се той.

Бабите няма да гласуват на референдум за Истанбулската конвенция

Според вицепремиера темата за Истанбулската конвенция се преекспонира от ВМРО и БСП в опити да се извлекат тяснопартийни дивиденти. Той изрази мнение, че референдум е ненужен, защото щесе провали и тогава на хората трудно ще им бъде обяснено защо са похарчени 30 млн. лв. за провеждането му. "Няма да излязат бабите да гласуват за нещо, което не разбират. Представяте ли си каква атака ще има тогава от това джендър общество, как ще обясняват, че с това вкарахме джендър темата в общественото пространство. Един политик трябва да гледа в бъдещето. По такива теми не се прави референдум", каза вицепремиерът.

"Няма нормален политик, който да не се бори против насилието, независимо дали е на полов или на расов принцип", подчерта Симеонов, който преди години беше засечен да блъска жена на българо-турската граница.

От казаното в студиото се разбра, че лидерът на НФСБ се е обидил и на думите на математика Михаил Константинов, който в същото предаване вчера го е нарекъл "неефективен политик". Като примери за обратното посочи приноса си за промяната в плана за управление на национален парк "Пирин", подготовката на измененията в плана за Витоша и вкарването на ред в Слънчев бряг.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове