Валери Симеонов: Определя ми се ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни

Валери Симеонов: Определя ми се ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни - картинка 1

Лъжа е, че шантажирам моите партньори, за да стана министър на туризма, обяви вицепремиерът

Лъжа е, че съм наричал свой колега страхливец - без значение дали става въпрос за Бойко Борисов или Волен Сидеров. Това заявява вицепремиерът Валери Симеонов в свое искане за право на отговор към Нова телевизия след изява на социолога Андрей Райчев в медията.

„Твърдението, че съм наричал другия мой колега дебел - предполагам визира Красимир Каракачанов, също е лъжа. В телевизионно участие предния ден репликирах  г-н Каракачанов, че не се чувствам уморен и стресиран преди лятната ваканция и че мога да го убедя в това на 100 метра гладко бягане”, уточнява Симеонов.

 „Твърдението, че шантажирам мои партньори, за да стана министър на туризма, също е лъжа. Ако бих желал да бъда министър на туризма, това щеше да бъде факт още при формирането на правителството на 4 май 2017. Нещо повече, вицепремиер съм в резултат на настояването на моите коалиционни партньори от „Обединени патриоти” и ГЕРБ като гаранция за политическа стабилност, на каквато се радваме и до момента”, пише още вицепремиерът.

Твърдението, че ако не стана „началник”, ще се скараме с Турция, Русия и Европа, е необоснована и злонамерена клевета. Ако г-н Райчев не е забелязал, аз от една година и три месеца съм „началник”, но не сме се скарали с никого. Все пак ме ласкае високата оценка, тъй като след Турция, Русия и Европа остават само САЩ и галактиката. Тоест, определя ми се ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни. Зловещо, но невярно. Приемам като изключително обидно сравнението с фюрер с оглед на пословичната ми толерантност и диалогичност, доказана от безпроблемната работа на два от най-взривоопасните институционални органи в държавата – Националният съвет за тристранно сътрудничество и Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. За въпросното сравнение ще си потърся правата по съдебен път”, закани се вицепремиерът.

„Все пак благодаря за признанието, че аз съм отговорен за изграждането на оградата по българо-турската граница, но искам да подчертая, че най-големи усилия и най-много време през изминалата година съм посветил на демографията и там са най-сериозните постижения на моя кабинет. Улесняване на режима за получаване на сезонна заетост от нашите сънародници от Украйна, Молдова, Беларус, Македония, Сърбия, въвеждане на чаканите над 20 години облекчения за получаване на синя карта, удължаването на живота и защита на достойнството на възрастните хора чрез увеличаване на пенсиите и редица други необяснимо убягнали от зоркия взор на г-н Райчев резултати”, завърши Валери Симеонов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове