Валери Симеонов: Oтрядите за лов на мигранти са мутренски бригади

Валери Симеонов: Oтрядите за лов на мигранти са мутренски бригади - картинка 1

„Работата на тези квартални бандити, защото те са точно такива, е да вдигнат шум"

Доброволните отряди за лов на мигранти всъщност са мутренски бригади. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Валери Симеонов, председател на НФСБ и на парламентарната група на Патриотичния фронт. По думите му, мотивите на тези хора са свързани с печалба – от една страна, чрез отнемаме на вещи от мигрантите, от друга – чрез организиране на трафик на хора от по-големи престъпни групи.


„Работата на тези квартални бандити, защото те са точно такива, е да вдигнат шум – първо, като оберат някоя група, а след това, като се обадят на „Гранична полиция“. Забележете, че там винаги има телевизии. Така се постига официализирането на тази група. Така че тези групи легитимират наличието на бежанци на наша територия и тяхната регистрация, след което получат съответния дял от по-големите „акули“. Тук не става дума за никакъв патриотизъм!“, допълни Сименов.


Той призова МВР да да върши своята работа и да задържа хората от тези отряди. „Тези самозванци трябва да бъдат задържани от институциите! Полицията трябва да си върши работата със здрава ръка, а министър-прдседателят да не се изказва неподготвен, защото така само пречи на МВР да си върши работата“, каза още Симеонов.
Той коментира, че е необходимо достъпът до българска територия да се прекрати изцяло. Освен това оградата по границата трябва да б

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове