Васил Божков: Група некомпетентни политици показват незачитане или непознаване на Конституцията

Васил Божков: Група некомпетентни политици показват незачитане или непознаване на Конституцията - картинка 1

Вчера бизнесменът заяви на фенове на "Левски", че клуба го чакат тежки дни, ако мине предложението за промени в Закона за хазарта, за което се заговори в края на седмицата

Ден след срещата между Васил Божков и фенове на Левски, бизнесменът излезе с официална позиция, която потвърждава появилата се информация.

Подготвяният нов закон ще удари пряко "Национална лотария", чийто собственик е именно Божков и така ще направи финансирането на "сините" невъзможно.

В позицията си бизнесменът нарича внеслите предложението "некомпетентни политици". Ето и целия текст, публикуван от "Нове холдинг":

"До спортната общественост и спортните медии

Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК „Левски“, бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.

Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними".

Вчера бизнесменът заяви на фенове на "Левски", че клуба го чакат тежки дни, ако мине предложението за промени в Закона за хазарта, за което се заговори в края на седмицата.

Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6-има депутати в парламента, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор". В момента големите лотарии в България са две - "Национална лотария" и "Лотария България". И в двете мажоритарен собственик е именно Божков.

Срещата между Божков и привържениците, инициирана от ръководството на "сините", започна в 12:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и продължи близо два часа.

На нея са присъствали още изпълнителният директор на "сините" Павел Колев и финансовият директор на "Нове холдинг". Божков е поискал подкрепа от привържениците, след като стана ясно, че бизнесът му е застрашен.

"Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира. Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец.

Разберете, че положението е много тежко. "Главболгарстрой" и "Виваком" всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни", заявил Божков, цитиран от "Спортал".

Бизнесменът призовал сините да се срещнат с премиера Борисов, защото на него не му вдига телефона. Валери Симеонов обяви, че Борисов подкрепя предложението му за промяна в законодателството.

 

"Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите", заявил Божков, но без да уточнява дали му трябват за протест или нещо друго.

Божков казал още, че почти бил договорил Ивелин Попов. "Да. Лично аз водех преговори с него. Той се съгласи да играе в Левски, но има проблем с руския му клуб", казал бизнесменът.

Все още нито една от фракциите на Левски не е обявила своята позиция по темата. В следващите няколко дни запалянковците ще обсъждат помежду си как да реагират и отново ще се видят с Божков, като това трябва да се случи в сряда. Най-вероятно мястото ще е същото, като това днес - стадион "Георги Аспарухов".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове