Васил Божков обяви, че стартира политическия си проект "Българско лято"

Васил Божков обяви, че стартира политическия си проект "Българско лято" - картинка 1

Бизнесменът Васил Божков обяви от Дубай, че стартира политическия си проект "Българско лято" - гражданска платформа, която да прерасне в партия.За намеренията си да се заеме с политическа дейност той съобщи още през лятото. Във фейсбук Божков коментира:В условията на Третата национална катас…

Бизнесменът Васил Божков обяви от Дубай, че стартира политическия си проект "Българско лято" - гражданска платформа, която да прерасне в партия.

За намеренията си да се заеме с политическа дейност той съобщи още през лятото. 

Във фейсбук Божков коментира:

В условията на Третата национална катастрофа #хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са на път да изчезнат.

 

При това положение решението е само едно: Нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме Българско Лято. Да вземем нещата в собствените си ръце.

Бизнесменът сподели клип от фейсбук страница на "Българско лято" с кадри от учредително събрание на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия „Българско лято“, което е било проведено вчера. На него се виждат около двайсетина души с маски на лицата, събрани в зала. Те изслушват видеообръщение на Божков и го аплодират. В допълнително съобщение до медиите се посочва, че учредителите са 60.

 

В съобщението се споменава само едно име: Борил Соколов:

За председател на събранието единодушно беше избран г-н Борил Соколов.

Името съвпада с това на 36-годишен бивш маркетинг директор в "Еврофутбол".

От влезлите в кадър декларации на учредители се четат и още няколко имена: Антон Георгиев от Варна, Стоян Колев - София, Радостин Димитров - Варна, Алис Георгиева – София.

От сайта на формацията става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери на "Българско лято", а след това участие в парламентарните избори. 

На следващащото събитие на „Българско лято“, насрочено за месец ноември, ще бъдат представени конкретните цели, мисията и платформата на партията, обявява от формацията.

Снимки: Българско лято

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове