Васил Божков получи 7 нови обвинения, сред които поръчителство на убийства и изнасилване

Васил Божков получи 7 нови обвинения, сред които поръчителство на убийства и изнасилване - картинка 1

Укриващият се в Дубай и задочно обвинен за 11 престъпления Васил Божков получи в сряда нови 7 обвинения от прокуратурата. Бизнесменът е привлечен към наказателна отговорност за ръководене на организирана престъпна група с участието на още трима души, подбудителство към убийство на четирима човека, п…

Укриващият се в Дубай и задочно обвинен за 11 престъпления Васил Божков получи в сряда нови 7 обвинения от прокуратурата. Бизнесменът е привлечен към наказателна отговорност за ръководене на организирана престъпна група с участието на още трима души, подбудителство към убийство на четирима човека, принуда и опит на изнасилване на жена, съобщи специализираната прокуратура.

Разследващите не уточняват имената на предполагаемите мишени на Божков, но посочват инициалите на четирима души - Й. Д., М. В., А. П. и Б. С. Инициалите на първите двама съвпадат с имената на Йордан Динев и Манол Велев, за които бившият съдружник на Божков Цветомир Найденов твърди, че са били „поръчани“ от хазартния бос.

На 11 юли 2007 г. бизнесменът и съветник на президента Георги Първанов Манол Велев беше прострелян в главата в центъра на София, но оцеля след опита за покушение. Бизнес дейностите му бяха свързани с хазарт, транспорт, недвижимо имущество и други.

На 4 април 2012 г. собственикът на букмейкърски къщи от Благоевград Йордан Динев беше прострелян в главата в центъра на София. За убийството му бяха привлечени двама души.

Само няколко минути след полученото ново обвинение Божков написа в профила си във Фейсбук, че прави се признава за виновен за „разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата“.

 

Досега обвиненията на Божков са свързани с неплащане на такси от хазарт, обвинения за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба, търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове