Важни уроци за родители

Важни уроци за родители - картинка 1

Не отнемайте правото на децата да растат истински

Ако търсите добри съвети за това как да разберете своите деца, Bright Side ви предлага малко житейски опит, който да помогне и на родителите, и на тяхното потомство да бъдат щастливи.

За отглеждането на дете

"Отглеждане" не означава "опитомяване". Задачата на родителя не е просто да "тренира" детето, това е неправилно и нездраво виждане. Вместо това, трябва да подхождате творчески и да помагате на детето да расте, така че един ден да бъде самостоятелно и щастливо.

А когато това стане, родителят трябва да свали ръката си от рамото на детето, защото неговият син или дъщеря вече не е малко дете. С това приключват най-важните отговорности на родителя - като пазител и човек, който изкарва хляба.

Да се опитвате да диктувате скоростта, с която детето се развива, е вредно. Всяко дете прави това с различно темпо; не можем да насилим децата ни да растат, вместо това трябва да им помагаме и насочваме.

За дисциплината

Когато един възрастен се отнася неправилно с дете, единственият начин, по който то може да му отговори, е неподчинението. Провокирането на родителския гняв е начин за привличане на вниманието.

Не влизайте в конфликт с децата си за дребни неща, упражнявайте дисциплина, но само след като първо установите добри отношения с тях. Стига да не направи нещо наистина опасно, нормално е едно дете да има неприятни изживявания. Само чрез такъв опит то може да съзрее. Споделяйте и своите чувства, за да могат децата да разбират проблемите ви.

За самоуважението

Самоуважението на едно дете се определя от неговите действие и това как родителите реагират на тях. Окуражавайте го да гледа на себе си с положителен поглед, избягвайте да го наричате "лошо дете". Децата търсят одобрението на своите родители - давайте им го.

За училището

Често училищата се интересуват само от успеха на децата в отделните предмети, но не и от тяхното развитие. Ако не можете да разчитате на училището на вашето дете, това значи, че трябва да се стараете самите вие, при това още повече. Разбира се, когато е възможно, изразявайте уважение към учителите на детето си, но не се притеснявайте да им напомняте, че оценката на детето ви може да идва само от вас. Училището не е вечно, но вашата връзка с детето ви е.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове