Великобритания няма да изисква паспорти за ваксина на входа на заведения и фестивали

Великобритания няма да изисква паспорти за ваксина на входа на заведения и фестивали - картинка 1

Това е рязък завой в политиката на управляващите, който идва на фона на сериозна опозиция от някои депутати

Здравните власти във Великобритания решиха, че няма да изискват паспорти за имунизация на влизане в нощни клубове и многолюдни събития в Англия. Това е рязък завой в политиката на управляващите, който идва на фона на сериозна опозиция от някои депутати.

Правителството отлага идеята засега, каза британският здравен министър Саджид Джавид, но може да преразгледа решението, ако случаите на COVID-19 отново нараснат експоненциално.

Такива паспорти се изискват в някои европейски страни, включително Франция и Италия. Те служат за доказателство, че притежателят е ваксиниран и могат да се използват за влизане в различни събития и бизнеси.

В същото време в Южна Африка правителството обяви плановете си за въвеждане на паспорти за ваксини срещу COVID-19 на фона на широко разпространения скептицизъм към пандемията. Президентът Сирил Рамафоса на 12 септември подчерта, че имунизираното възрастно население е от ключово значение за пълното възстановяване на икономиката и избягването на четвърта вълна.

Правителството след две седмици ще предостави допълнителна информация за това какво ще представляват „паспортите за ваксини“, каза той.

В Косово властите решиха да отложат стартирането на учебната година и затегнаха ограничителните мерки след ежедневното увеличаване на случаите. Правителството реши да отложи отварянето на начални и средни училища, както и гимназиите до 26 септември, защото „епидемиологичната ситуация с COVID-19 в Косово продължава да е тежка“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове