Великобритания пита Facebook и Twitter за "вмешателство"

Великобритания пита  Facebook и Twitter за "вмешателство" - картинка 1

Социалните мрежи Facebook и Twitter могат да имат ограничения от страна на Великобритания, ако се откажат да предоставят данни за връзка с Русия на записи, интересуващи британския парламент. За това съобщи вестник The Guardian, цитиран от ТАСС.По информация на медията, депутатът Дамиан Колинс пред…

Социалните мрежи Facebook и Twitter могат да имат ограничения от страна на Великобритания, ако се откажат да предоставят данни за връзка с Русия на записи, интересуващи британския парламент. За това съобщи вестник The Guardian, цитиран от ТАСС.

По информация на медията, депутатът Дамиан Колинс предоставил на ръководителите на социалните мрежи срок до 18 януари 2018 г., за да удовлетворят отправените им запитвания за данни за предполагаемо вмешателство на Русия в хода на референдума по излизане на Великобритания от Евросъюза (Брекзит).

В случай на неизпълнение на тези искания Колинс, който е председател на парламентарния комитет по въпросите на културата, масмедиите, спорта и цифровите технологии, разглежда възможността за въвеждане на санкции против компаниите, които, както отбелязва The Guardian, нямат пълномощия да ги приемат.

По-рано през декември в отговор на разследване на британската избирателна комисия относно допитването Фейсбук информира, че свързаната с Русия "Агенция интернет-изследване" е похарчила 97 цента за реклама в социалните мрежи в навечерието на референдума. За тези пари в крайна сметка са публикувани три обяви.

В последните месеци по адрес на Русия не е имало обвинения за вмешателство в избора на другите страни. Най-яркият пример е започналото в САЩ разследване по повод влиянието, което Москва е оказала по време на избирателната кампания в САЩ. От Русия отговориха последователно, че основанията за обвинение за вмешателство в избора на САЩ и редица европейски страни няма. Към момента не е предоставено и нито едно доказателство.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове