Великобритания разследва руска намеса в изтичането на секретни документи

Великобритания разследва руска намеса в изтичането на секретни документи - картинка 1

Лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин се позова на тези документи, за да изобличи правителството на Джонсън в тайни договорки със със САЩ

Британските спецслужби разследват намеса на руски хакери в изтичането на секретни документи за преговори между Обединеното кралство и САЩ, предаде радио "Свободна Европа".

Британското правителство призова Центъра за правителствени връзки да определи източника на похитените документи, на които лидерът Лейбъристката партия Джеръми Корбин се позова, за да подкрепи твърдението си, че консерваторите смятат да превърнат системата на националното здравеопазване в част от предстоящата търговска сделка със САЩ.

 

Корбин подчерта, че документите доказват, че премиерът на Великобритания Борис Джонсън лъже, тъй като твърди, че здравната служба няма да бъде част от търговските преговори.

"Той се опитва да прикрие таен дневен ред и днес беше изобличен", обяви тогава Корбин. По думите му, документите в обем от 451 страници покриват шест кръга преговори от юли 2017 г. до "преди няколко месеца". Той допълни, че срещите са се провеждали във Вашингтон и Лондон.

"Ние говорим тук за тайни преговори за споразумение с Доналд Тръмп след Брекзит", подчерта Джереми Корбин.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове