Велислав Величков: Интервю пред bTV ни провокира да издигнем кандидатурата на Лозан Панов за президент

Велислав Величков: Интервю пред bTV ни провокира да издигнем кандидатурата на Лозан Панов за президент - картинка 1

Председателят на „Правосъдие за всеки“ е отишъл да говори лично с председателя на ВКС

Интервю на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов пред bTV ни провокира да издигнем неговата кандидатура за президент. (интервюто е пред Канна Рачева, излъчено на 22 и 23 септември).

Това обяви в „Тази сутрин“ адвокат Велислав Величков, председател на „Правосъдие за всеки“, който е сред учредителите на инициативния комитет за кандидатурата на Панов.

„Разчетох правилно посланията в това интервю, че г-н Панов не иска да бъде партийна кандидатура, тъй като той е магистрат – деполитизиран гражданин, доказал своята позиция. От друга страна, има остра критика към това, че настоящият президент Румен Радев дава обещания, говори много, но не следват реални действия“, уточни Величков.

Председателят на „Правосъдие за всеки“ е отишъл да говори лично с председателя на ВКС, разговорът е бил кратък и на следващия ден Панов е дал съгласието си да се кандидатира за държавен глава.

По думите на Величков Лозан Панов сам е избрал Мария Касимова да е неговия кандидат за вицепрезидент, въпреки че двамата не се познават лично.

Той не знае дали „Демократична България“ ще подкрепи официално кандидатурата и напомни, че се чака и решението на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а техен представител – Николай Хаджигенов, е бил на официалното ѝ издигане.

По думите на председателя на „Правосъдие за всеки“ кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е облечена в гражданска мантия, под която стои изцяло партийно тяло – това на ГЕРБ.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове