/ВИДЕО/ А някъде по света приютите изглеждат така..

За неопетнената детска любов към животните

4/ Нещо наистина красиво се случва в този приют за безстопанствени животни.

Ще Ви отведа далеч от българските концлагери.

Ще Ви запозная с нещо прекрасно. Инициатива, детски усмивки и весело махащи опашки. Нещо, което ще разведри деня Ви. Ще Ви накара да се усмихнете. Ще закопнеете и в нашата България обществото да се отнася по този начин към бездомничетата. Ще Ви дари надежда!

Осиновяването на животни не е за всекиго. За някои хора е невъзможно да приемат домашни любимци. Не успяват да ги обикнат. Бягат от тях. Изоставят ги. А те се борят да оцелеят.

Произвол на съдбата. В този произвол живеят.

Една новаторска идея успява да доведе до огромна трансформация в съзнанието на обществото в Мисури. Резултатите са коренна промяна. Радостни семейства и много удовлетворени малчугани...

Идеята е простичка: дечица четат книжки на кучетата, четат разкази за мечтания дом. Малките се учат на съпричастност и хуманност и го правят с огромен трепет.

„Искаме да помогнем на нашите срамежливи кученца, за да успеят да се доверят“

Дечица на възраст от 6 до 15 години могат да се регистрират онлайн в програмата, след което преминават обучение как да разбират езика на тялото на кученцата. Учат ги да разпознават дали животинките са стресирани, тревожни или доволни. Тези любимци се нуждаят най-силно от специално внимание.

Малчуганите доброволци с огромно желание се впускат в предизвикателството. Стоят с часове при кучетата с книга в ръце, без да им омръзне. Освен, че децата харесват животинките, обогатяват и своите знания. Четенето на книжки ги развива, разширява кръгозора и въображението им.

Кучетата получават много по-бърз шанс да бъдат осиновени. Хората са много по-склонни да ги направят свои верни приятели. Реалният досег до животните в този случай помага изключително много.

По-плахите палета показват положителни резултати в своето развитие.

„Те се успокояват, когато децата им четат книжки. Това е невероятно.“, казва организаторът на програмата.

Децата са насърчавани да развиват чувството си на съпричастност. Те виждат и осъзнават страха на животните, виждат и положителното им влияние върху тях. Въпреки че програмата е нова, успешно подпомага намирането на дом завинаги.

Най-хубавото е, че децата в района са много развълнувани. Родителите им също се вълнуват.

Добрият пример трябва да се показва.

Дано доживеем подобно нещо и в нашата страна!

„Ако кучето Ви погледне в очите и не иска да дойде до Вас, трябва да се приберете вкъщи и да се замислите дали съвеста Ви е чиста.“

Удроу Уилсън

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове