/ВИДЕО/ Американската армия вече с Батмобили?

/ВИДЕО/ Американската армия вече с Батмобили? - картинка 1

Дните на гигантските и тежки таанкове изглеждат преброени

Дните на гигантските стоманени машини, като танкове се преброени. DARPA възложи осем договора за развитие на своята програма Ground X-Vehicle Technology (GXV-T), информира "Монитор" Усилията на Carnegie Mellon University, Honeywell International, Leido, Pratt & Miller, QinetiQ, Raytheon BBN, Southwest Research Institute и SRI International, ще са насочени към създаването на по-умна и по-бърза генерация от бронирани превозни средства, която заменя стомана с бързина и ловкост.DARPA казва, че договорите се фокусират върху разработването на технологии в четири области за колесна бойна машина, като радикално подобрена мобилност, оцеляване чрез ловкост, съхранение на екипажа и изпълнение на задачи.

Идеята е, готовото GXV-T превозно средство да замени тонове броня със способността си да преминава през 95% от възможните терени, от равнини до стръмни склонове, с помощта на нова система за задвижване на колелата. Допълнителните „способности от значение”, включват способността да премества бронята си и ловкост да избягва заплахи, без да се увреждат пасажерите му.

Договорът покрива и създаването на умни GVX-T с подобрени сензори за по-добра осведоменост за ситуацията и откриване на възможни заплахи, както и контролна кабина осигуряваща 360 градусова видимост, подобна на тази на самолет. Кабината ще осигуря полуавтономно управление, което ще помага на водача за ключови функции. Превозното средство ще вижда по-добре, но ще бъде по-трудно за откриване, благодарение на стелт технология премахваща инфрачервената, акустична и електромагнитна сигнатура.

”Ние проучваме различни потенциални революционни технологии, всички от които са предназначени да подобрят мобилността и способността да оцелява превозното средство, за способностите му и безопасността на екипажа, без да се трупа излишна броня”, казва майор Кристофър Орловски, програмен мениджър в DARPA. "Изискванията на DARPA за GXV-T помагат да се преразгледа аксиомата, повече бронята е равна на по-добра защита, която ограничава дизайна на бронираните сухопътни транспортни средства през последните 100 години, проправяйки пътя на иновативни, революционни превозни средства от 21-ви век.”

DARPA казва, че армията и морската пехота на САЩ се интересуват от GXV-T.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове