/ВИДЕО/ Бомбата в сомалийския самолет минава необезпокоявана през детектора

/ВИДЕО/ Бомбата в сомалийския самолет минава необезпокоявана  през детектора - картинка 1

Нови разкрития около взрива

7/ Заподозреният атентатор самоубиец на полета на „Даало еърлайнс“ е трябвало да бъде на борда на самолет на „Търкиш еърлайнс“, каза главният изпълнителен директор на „Даало“ Мохамед Ясин, цитиран от Ройтерс. Според друг репортаж взривът е дошъл от експлозиви, скрити в лаптоп, пише fbr.bg

Повечето пътници от избухналия самолет „Еърбъс“ A321 е трябвало да летят с „Търкиш еърлайнс“ („Турските авиолинии“), но са били пренасочени, след като турската авиолиния е отменила полета поради лоши атмосферни условия.

Терористичната организация "Ал Шабаб" обяви днес, че поема отговорността за взрива в самолета.

„Този пътницик се качил на самолета с бордна карта от „Търкиш еърлайнс“ и е в списъка на турските авиолинии“, каза Ясин за Ройтерс.

Полет D3159 е пътувал от Сомалия до Джибути, когато пътниците чуват силен взрив, след което виждат и пламъци.

Бомбата е била скрита в преносим компютър, съобщи Ройтерс в понеделник, позовавайки се на данни на американски длъжностни лица. Според техните източници нападателят, който е заснет от охранителни камери как получава лаптопа-бомба на летището, е свързан по някакъв начин с „Даало еърлайнс“ или с летищния персонал.

Сомалийските власти публикуваха кадри, на които един пътник получава лаптопа, където се смята, че е била скрита бомбата.

Досега са арестувани над 20 души във връзка с инцидента, съобщи Би Би Си, като цитира говорител на правителството.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове