/ВИДЕО/ Да изгориш, но да съхраниш вътрешната си красота!

/ВИДЕО/ Да изгориш, но да съхраниш вътрешната си красота! - картинка 1

Историята на Шалом Н'чом

4/ Шалом Н'чом е жена, която силно вдъхновява. Истинска муза. Пример.

Историята й е по-различна. Шалом притежава изключителен талант да гримира. Превърнала се е в гуру на много жени по цял свят и то само с видео клиповете си качени в Youtube.

Малцина знаят през какво е преминала, пред какви изпитания я е изправил живота.

Вдъхновение. Причина за това не са невероятните й умения, а тежкото мъчение, което е преживяла едва на 9 години. Шалом оцелява от болезнен инцидент, оставил неизлечими белези не само външно, но и вътрешно. Белези по цялото й тяло, включително и по лицето.

Това е урок, за да обичаш себе си!

Когато е дете, тя е изгорена от врящо олио, докато помага в работата на семейството си в Нигерия. Инцидентът я оставя с жестоки изгаряния по главата, лицето, раменете и ръцете.

Н'чом казва, че хората започват да гледат на нея като на чудовище.

Отбягват я. И тук тя започва да търси решение, за да направи белезите по-малко забележими. Гримът я спасява.

Създава видеата, защото е сигурна, че някъде там има хора като нея. Опитва се да им помогне, да направи животът им една идея по-спокоен.

Клиповете и не показват само колко е добра, те насочват вниманието на хората към съдбата на стотици хиляди хора. Вдъхновяват.

Посланието е едно. Насърчава зрителите да се чувстват комфортно в собствената си кожа.

„Красотата не е само грим, не е изцяло външен вид. Красотата е начина, по който приемате себе си. Ако се чувствате вътрешно добре, това ще даде отражение и във външността ви. Хората ще го забележат“, казва тя.

„Вярвам, че зрителите реагират много положително на клиповете ми, тъй като те се отнасят за приемането на това кой си ти в действителност, без да позволяват някой друг да определя собственото ти бъдеще. Моята цел е да дам възможност на хората като мен чрез това, което обичам най-много да правя- грим."

Красотата е навсякъде около нас и ако имаме очи за нея можем да я забележим дори и в най-незначителните неща. Можем да я открием в изгрева и залеза, можем да я видим в усмивката на хората, с които се разминаваме на улицата, в детския смях на играещите деца..

Външната красота с времето избледнява, тя е краткотрайна, тя е преходна и е само за някакъв момент от живота на човек, дори можеш да я загубиш само за един миг, докато вътрешната красота няма как да избледнее, няма как да се промени във времето, тя остава до края на живота, нея няма кой да я отнеме.

Дори човек да е външно грозен от него може да „сияе светлина”, може да излъчва толкова позитивна енергия, която да омагьосва околните. Ето защо точно тази вътрешна красота трябва да търсим и да се научим да откриваме

Красивото е това, което ние успяваме да видим там, където другите обикновено не могат да видят нищо.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове