/ВИДЕО/ Да покориш Белгия с таланта си…

/ВИДЕО/ Да покориш Белгия с таланта си… - картинка 1
Снимка: Facebook

Историята на българка, впечатлила журитo на конкурса „Гласът на Фландрия“

5/Знаете ли, да можеш да пееш е талант, които не бива да пропиляваш. И ако не можеш да се реализираш в собствената си държава, то тогава търсиш перспектива в друга страна. Сега ще ви разкажем историята на Гергана, която покори конкурсите на един от най-големите конкурси в Белгия „Гласът на Фландрия“ с уникалния си глас. Тя даде интервю за „Oglediai.sе“,

Гергана Великова впечатли „Гласът на Фландрия” в Белгия още на кастингите „на тъмно” и бе избрана да продължи в надпреварата за наистина примамливата награда – договор за записи и парична награда от 25 000 евро, информира ни „Ogledia se”.

Представянето й може да следите във фейсбук: facebook/Gergana Velikova – The Voice van Vlaanderen.

Младата певица е от Добрич и се занимава с музика още от дете.  Няма как да е иначе, защото родителите й – Красимир и Галина Великови са музиканти. Гергана има сестра-близначка Силвана, която също пее. Брат им Владимир е единственият, който не е избрал музиката като начин на живот. Майка й Галина Великова е бивша солистка на ансамбъл „Добруджа”. Гергана и сестра й Силвана са сред възпитаничките на Божана Байчева в Студио за поп-рок певци „Сарандев” към Младежки дом –Добрич. Сестрите са носителки на престижни награди от български и международни конкурси.

Гергана е бивша възпитаничка на ФСГ „Васил Левски” в Добрич. Има записан албум с варненската група „Лот Лориен”. С „Циганска песен” групата спечели наградата на публиката във фестивала за поп и рок музика „София-2012”, а песента „Без надпис” беше сред номинираните в „Златна пролет” – конкурса за българска поп и рок песен, организиран ежегодно от БНР. „Без надпис” стигна до финала и спечели наградата на публиката.

В Белгия Гергана, сестра й Силвана, с която са близначки, и майка им създават трио „Плетеница” и вече имат редица концерти в Гент, като в репертоара им са включени разработки на Костадин Бураджиев,Филип Кутев и Петър Льондев.

Гергана разказва пред „Ogledia.sе“, че наистина не е очаквала такъв успех и толкова висока оценка от журито, защото решението да участва било спонтанно. И сподели, че конкуренцията е наистина огромна. Друго, което младата изпълнителка сподели, е, че много иска да изпее българска народна песен, но не се чувства достатъчно подготвена. Гергана обича да пее народни песни, защото, според нея, те винаги въздействат на публиката.

Това е добрата новина днес. Знаете ли, много млади българи имат изключителен певчески талант, но няма къде да го развиват. В България вече има много малко продуцентски къщи, като най-голямата и печеливша е „Планета Пайнер“. И така, нашите млади таланти трябва или да станат чалга звезди или да се опитат да пробият в поп и денс музиката, където „Вирджиня рекърдс“ е най-известната и единствена (в бранша) продуцентска къща.

Но, няма лошо талатливите ни младежи да търсят шанса си за реализация в друга държава. Все пак, когато България не предлага достатъчно удовлетворяващи условия в певченския бранш, няма как да очакваме те да останат тук.

И не забравяйте още нещо: В Белгия има шоубизнес, и то голям, за размерите на държавата. Така че нашата Гергана може добра да се реализира там. Пожелаваме й успех и дано да бъде все така оценявана както сега.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове