/ВИДЕО/ Да работиш за изнасилвача си

Парите срещу гаврата с певицата Кеша

4/ Американската певица Кеша привлече вниманието на целия свят с ужасяващата си история.

В световен мащаб над 35% от жените са ставали жертва на насилие.

Изключително стряскащи данни. Конкретно за нашата страна цифрите са значително по-високи.

Скъпи читатели, това е грозната реалност.

Никоя жена не е застрахована срещу подобна мерзост.

Проблемът с насилието е сериозен. Редно е по-често да се показва на обществото какво се случва. Не бива да се крие. Трябва да се търси решение на проблема. Насилниците трябва да се наказват! Да се търси отговорност за извращенията им!

28-годишната изпълнителка на хитове като Tik Tok и Die Young твърди, че е била жертва на системен сексуален тормоз от страна на дългогодишния си музикален продуцент, но действащият й договор я принуждава или да работи именно с него и Sony Music Entertainment, или да не работи въобще.

Кеша е избрала да прекрати своята музикална дейност заради ужасния терор.

През есента на 2014 г. Кеша внесе жалба във Върховния съд в Лос Анджелис срещу композитора и продуцент д-р Люк, обвинявайки го в сексуално посегателство и морален тормоз.

Обвинението е, че д-р Люк, Лукаш Готвалд, я е упоил с хапче и я е изнасилил малко след 18-ия й рожден ден.

През следващите години тормозът му продължава, като  „я е принуждавал да употребява наркотици и алкохол, за да може да злоупотребява сексуално с нея". Освен това я унижавал постоянно - с цел да я накара „да загуби самоуважение и да не може да се контролира".

Страхът да признаеш е наистина голям.

Физическото и психическото смазване е ужасяващо. Изолацията от всичко, криенето, срамът съпътстват жертвите. Кеша се страхува да говори, да пише съобщения в социалните мрежи, да публикува каквото и да е.

Насилникът използва всеки повод да я подтисне, да се гаври с нея.

Кеша пожела да прекъсне договора си с продуцентите, тъй като не вижда начин да продължи кариерата си с този човек.

Миналият петък съдът отказа да анулира договора, а Кеша избухна в сълзи. Сълзи от безсилие, уплаха и тревога, че извергът ще остане безнаказан.

Типично. Насилникът успява да се измъкне.

Музикалната компания не позволява на певицата да запише нов сингъл, с който да продължи. От Sony твърдят, че са инвестирали прекалено много в Кеша, за да я оставят просто да си тръгне, разкривайки, че са изхарчили над 11 млн. долара от началото на кариерата й досега.

Изнасилвачът отхвърля обвиненията. Той твърди, че са му отправени „неверни и шокиращи“ обвинения, за да го изнудват. Ако разгледате и други случаи на подобни посегателства над личността, ще откриете приликите между д-р Люк и типичния темерут, позволил си да изтезава сексуално жени.

Парите в крайна сметка винаги печелят, а жертвите остават белязани за цял живот. Споменът остава. Спомен - скверен, противен, но дълбоко загнезден в съзнанието.

Логично Кеша се разболява. Повече от два месеца се лекува от болестта булимия. Подкрепата при подобни случаи е повече от необходима. Световната звезда Тейлър Суифт дари 250 хил. долара на Кеша, след като съдът защити потисника.

Изнасилването е криминално престъпление, а властите не си вършат работата и извън нашата страна.

Интересно би било, ако става въпрос за техните деца, жени и майки...

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове