/ВИДЕО/ Google подготвя модулен смартфон

/ВИДЕО/ Google подготвя модулен смартфон - картинка 1

Ara ще бъде със заменяема камера, говорители и пръстов отпечатък, но това е само началото

Истински модулен смартфон? Google работи по въпроса и много скоро обещава той да бъде в ръцете на крайния потребител. Проектът “Ara”, беше официално представен преди около две години и от тогава потъна в застой. Наскоро обаче Google обяви, е първият модел на телефона ще се предлага на пазара до края на годината, като първите бройки са запазени единствено за разработчици и графични дизайнери.

От компанията се надяват, продукта да навлезе изцяло на потребителския пазар през 2017 г.

По пътя от концепцията до реалния продукт, на Google се е наложило да се откаже от някои значителни характеристики. Основната от тях е, че от модулното устройство няма да могат да бъдат махани всички компоненти. Несменяеми ще бъдат RAM паметта, процесора и 5,3 инчовия дисплей.

Модулните компоненти ще включват камерата, батерията, задното стъкло, пръстовия четец и говорителите.

Това ще позволи на потребителите да създават телефон според техните потребности и предпочитания и ще елиминира нуждата от купуване на нов телефон, всеки път когато излезе нов с по-голяма батерия или по-добра камера.

На пазара вече съществува някакъв опит за подобно устройство в лицето на LG G5, но от Google се надяват, модулите в неговия телефон ще бъдат много по-впечатляващи,

а тяхната подмяна ще бъда бърз и лесен процес, който ще изисква спирането на машинката само за секунда.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове