/ВИДЕО/Говорещият с чистачки

Как ни взеха за шарани...

1/"Вярвате ли в чудеса?! Аз - Да!

Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – Министър-Председателя на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора, и ще ни остави да работим на летището.

Трудно мога да сдържам вълнението си, още по-трудно сълзите си, нямам думи, с които мога да изразя всичко което бошува в мен, но знам едно - удари ме гръм! Пожелавам на всеки поне веднъж в живота си да се почувства така значим. Аз съм чистачка, на която се обади Премиера. Господин Борисов спасява моето семейство, спасява нашите семейства!!! Ние знаем колко трудно ще бъде това за него. И точно поради тази причина още повече сме признателни и благодарни!"

- написа Evelina Petrova във Фесйбук, превъплатена в ролята на обикновена чистачка.

Е, обикновена, обикновена, колко да е обикновена? Колкото лидер на синдикат?

Ами точно толкова! Госпожа Петрова не е коя да е чистачка (да се чуди човек какви телефонни номера пази премиерът, нали!). Тя работи на Терминал 2 и е член на синдикалната организация на Летище София към Съюза на транспортните синдикати в България, който е структура в КНСБ.

С други думи - тя е политически активен профсъюзен представител на служителите на летището, а не просто "чистачка, на която се обади Премиера". С две думи, тя е Бойко Борисов на чистачките!

Е, това не е "политически секси" и не го пише в профила на премиера, понеже ще помрачи ореола му на светец-народен закрилник. Важно е плебса мощно да кълве на сиромахофилските му жестове и да се възхищава на поредното доказателство, че "аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме"... И как не -

народът седи в кухнята, хрупа домашна туршия, разрежда  с шльокавица и цъка с език: Ето бе, една чистачка го убеди да спе обществена поръчка!

Ах, колко романтично! Много по-романтично от реалната ситуация, и на летището, и изобщо. Заради тази поръчка в началото на февруари чистачките на летището, които са на трудов договор към държавната фирма "Летище София", организираха протест.

Вчера вместо протест, същата „лелка-хигиенистка“ организира триумфална акция с цветя.

Петдесетина чистачки от летището се събраха пред ВИП залата да чакат Бащицата да се върне от Брюксел, за да му благодарят лично. "Господин Борисов, Бог да Ви благослови!", пише активистката в профила си...

Я да видим за какво благодарят чистачките.

Като служители на най-голямото българско летище, те заемат едни от малкото почти пожизнени длъжности в държавата. Не вярвате? Е, няма как да станеш там чистач просто ей така. Трябва някой да напусне, да се окаже или, да не дава господ, да умре за да се освободи място. Но и това не е достатъчно - трябват си и сериозни връзки, все пак заплатата стартира от около 700 лв. и след някоя и друга година стаж, може да нарасне до 1500 лв.
Няма сега да припомняме с колко почват младите лекари и учители, но редно е да се знае -

както е трудно да започнете работа в Ръководство на въздушно движение (РВД) без да сте съпруг на Цецка Цачева или дъщеря на Веселин Маринов, така и да се уредите със службица на летището, без да поритате мачле с Борисов

(или някак да сте обвързани с ГЕРБ) не е лесна работа. С две думи, абе, не е за простосмъртни значи. А, между другото, летище София е сред най-мръсните в Европа - тоалетните смърдят, паркингът е като изоставен, всеки дъжд превръща коридорите към външните зони в кални, хлъзгави пътеки.
Нейсе, тури му пепел, да се върнем пак на нашата чистачка.

„Аз съм чистачка, на която се обади Премиера.“

Ами сега? Този човек премиерът на всички чистачки на летището ли знае телефоните? Или става дума за някаква „по“-чистачка?

Да разгледаме профила на лелката-синдикален деец. Виждаме разходки по профсъюзни конференции, почивки в чужбина и семейни забавления по скъпи курорти. Скъпи за учители и лекари, имаме предвид, иначе нищо особено...

Виждаме и откровено възхищение от личността на премиера, безкритично одобрение на всичко негово: партия, политика, действия.

За нея и подобните й

това, че "Бойко вездесъщи" коли, беси, спира поръчки и всичко това с една „чиста земна обикновеннност“, е в рамките на нормалното, важното е да го прави, говорейки си с чистачките.

Всъщност, в последната година се убедихме, че няма значение чистачка или съдийка, важното е да е активист на ГЕРБ и да е готова на ПР жертви.

Бойко ще и намери телефона и ще се обади.

Борисов не е Ваньо Танов, да набира ЕГН-тата на работещите охранители за да им урежда смените така,

че да ритат топка с Тигрите...

За съжаление точно вчера проклетият Камерън се запъна като магаре на лед, провали милото тържество на летището.

Цветната акция пропада. Но се оказа, че ФейсБойко няма нищо общо с актьора Ненчо Балабанов - съвсем истински е и говори по Skype!

Активно мероприятие номер 2, като сапунен сериал... публика има, трябва да има и представление!

И така се оказахме свидетели на второ действие на „ФейсБойко суперзвезда“: Бащицата говори на чистачките от екрана. Медиите снимат. Народът с туршията и шльокавицата ръкопляска!

Не ви ли кефи, а? Кой друг премиер по света е получавал метла с националния трибагреник!? Чистачките му пожелаха с нея да измете всички корумпирани.

Чудесно! Прекрасно! Като по учебник от най-добрите ПР школи! Е, кълвете ли кукичката или вече се усещате, че сте шаранчетата в тази пиеса?

А сега малко хронология за самата отменена/неотменена поръчка...

Изпълнителният директор на аеропорта Христо Щерионов обясни, че щели да бъдат икономисани пари и да се увеличи покритието на услугата "почистване". На спешно свикана пресконференция Щерионов предостави данни, според които средното нетно възнаграждение на чистачка възлизало на над 1500 лв. на месец, като разходите на летището възлизали на над 200 000 месечно.

Поръчката за почистване на летището беше сключена с консорциум "Обединение Аеропорт Клийн", в което влизат фирмите "Сканклийн", "Василка София" и "Скавас контрол". Договорът предвиждаше за неговото изпълнение да бъдат назначени 76 от общо 95 чистачки, които в момента са служители на летището. Според в. "24 часа", който цитира

правителствени източници, в изпълнението на поръчката бил замесен бизнесменът Александър Сталийски, смятан за близък до премиера Борисов.

Премиерът мотивира отменянето на търга с това, че поръчката е голяма и че се подготвят документите за концесия на летището. Заплатите на поне 100 души от персонала биха паднали наполовина вследствие на анулирания договор, в същото време аерогарата и ръководството на въздушното движение имат добри приходи заради големия трафик.

1500 лв. на човек, за най-мизерното летище на Европа. Е, поне театъра беше безплатен!

*****

Всичко ми звучи като в онзи стар виц в който един човек се загубил в гората. Приютила го една старица но под условие да прави секс с нея. Дърпал се младежа но старицата му казала, че е магьосница и ако се "жертва" ще му изпълни три желания. На сутринта мъжът се събудил и си поискал желанията. Първото: Хубава жена да го чака на края на гората. Второто: една бърза кола. Третото: багажник пълен с пари. Щракнала с пръсти бабата "готово". Излиза мъжът от гората - няма кола, няма жена, няма пари...Нищо! Върнал се той при старицата и запитал "защо"? "Чедо, ти на колко години си?" "На 40" отвърнал мъжът,

"Хъм, и още вярваш в чудеса?!" - зачудила старицата.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове