/ВИДЕО/ Гугъл поздрави жените - призова ги да мечтаят!

/ВИДЕО/ Гугъл поздрави жените - призова ги да мечтаят! - картинка 1

Деня на жената „Гугъл” приканва всички дами да постигнат нещо значимо

1/Гигантът Google  отбеляза Международния ден на жената, както с обичайната рисунка на заглавната си страница, така и с кампания, провокираща всяко момиче и жена да помечтае за бъдещето. Технологичната компания посети 13 града по света, по чиито улици спря носителки на Нобелови награди и съвсем обикновени дами - от бебета до баби, за да ги помоли да завършат изречението „Един ден ще …”. Резултатът е видеокампанията „#OneDayIWill”, с която на

Деня на жената „Гугъл” приканва всички дами да постигнат нещо значимо. Ето какво гласи и официалното съобщение на компанията: „През годините, рисунките на заглавната страница на „Гугъл” са отблязвали различни постижения на жени в науката, завоюването на граждански права, журналистиката, спорта, изкуствата, технологиите и отвъд.

За нас винаги е чест да отдадем почти на жените, които са променили хода на историята, преминавайки през понякога непреодолими изпитания. За тазгодишния Международен ден на жената искахме да почетем дамите, които в бъдеще ще заслужат своите Гугъл-рисунки. Затова взехме камерите и моливите си и посетихме 13 страни, в които помолихме 337 жени и момичета да завършат изречението „Един ден ще …”. От пеленачета до баби, всяка от жените в Сан Франциско, Рио де Жанейро, Мексико Сити, Лагос, Москва, Кайро, Берлин, Лондон, Париж, Джакарта, Банкок, Ню Делхи и Токио блестеше със своята индивидуалност. Всеки град носеше нови планове за бъдещето, знакови танцови движения, прегръдки и поздрави. Желанията, които чухме бяха толкова различни, колкото споделящите ги жени и момичетата. От много лични, като да плуваш с прасета на Бахамите, до много глобални, като да дадеш глас на тези, които не могат да говорят.

И всичко по средата. Когато свършихме, разбрахме, че собствените ни планове за бъдещето са станали по-големи и богати заради вдъхновението от срещнатите от нас жени. Дори вече успелите дами не са спрели да мечтаят. Британският антрополог Джейн Гууддал сподели надеждата си един ден да обсъжда опазването на околната среда с папата. Носителката на Нобелова награда Малала Юсафзай и активистката Музоон Алмелехан продължават да работят за бъдеще, в което всяко момиче ще може да посещава училище. Не винаги е лесно да опишеш с думи това, което искаш да постигнеш. Много от момичетата и жените, които спирахме на улицата, трябваше да спрат и помислят няколко минути, преди да ни споделят амбициите си. Независимо дали отговорите им бяха детайлни или кратки, конкретни или абстрактни, забавни или сърцераздирателни, беше вдъхновяващо да виждаме как отделят време да помечтаят.” „Гугъл” призовава всички жени по света да помислят какво искат да сторят „един ден …”, за да се озоват наистина един ден на някоя от рисунките на заглавната страница на търсачката.

Източник: БГНЕС

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове