/ВИДЕО/ Искаме рок, по дяволите…

/ВИДЕО/ Искаме рок, по дяволите… - картинка 1

А, не Фолк Фест...

Една традиция, градена с години, ще се разруши съвсем скоро… Ето, каква информация излезе вчера…

В навечерието на обявяването на първите групи за "Kavarna Rock Fest 2016", което се случи в 10:30 ч. днес в ефира на радио "Z-Rock", стана ясно, че от спортната зала в Каварна, намираща се в непосредствена близост до стадион "Калиакра", са премахнати плакатите на групи и изпълнители, гостували в Морската рок столица на България.

Новината съобщи бившият кмет на града Цонко Цонев в социалната мрежа "Фейсбук", цитиран от колегите от OFFNews.bg. "Кметълът" коментира, че решението е взето от новия градоначалник на 18 април.

От снимките личат свалени вече постери на Motorhead, Manowar, Whitesnake, ЛЮБЭ и др.

Да припомним, че в Каварна има и други художествени произведения/елементи, свързващи града с рок музиката - жилищни блокове с изризувани ликове на рок музиканти, както и бронзови статуи на Ronnie James Dio и Георги Минчев. Дано не бъде посегнато и на тях, ама надали.

Как да го коментираме това, просто се чудим. Най-големият фестивал на рока и метала от 2010 година насам ще бъде заличен с една ръка и то заради политически различия. Всички знаем, че бившият рок кмет Цонко Цонев беше подкрепян от ПП ГЕРБ. А, сегашната кметица Нина Ставрева е от БСП. Нищо лично, извинете…

Борбата между ГЕРБ и БСП се е пренесла на всички нива, та дори и в музиката. Лошото е, че хората не са доволни, свикнали са да има рок концерт всяка божа година. Жителите на Каварна с нетърпение го очакват, защото това е тяхното събитие.

Фестът събира почитатели от цяла България и Балканския полуостров, за да чуят на живо някои от най-известните хард рок, хеви метъл, траш и дет метъл групи.

А, сега питаме г-жа Ставрева, вие чалга ли слушате? Защото, ако е така, поканете Миле Китич или може би Преслава догодина. Все пак последната дума е Вашата.

Ние предлагаме догодина да има вместо Rock Fest 2017, „Фолк Фест“, какво ще кажете, а?

Шегата настрана! Не знаем въобще как е възможно това. Да сваляте плакати на едни от най-великите групи на всички времена. Хората се кефят на тази музика и е глупаво да го игнорираш.

Спомняте ли си клипът на Twisted Sister на песента I wanna rock? Там учителят пита своя непослушен ученик „Какво иска да прави с живота си?“, а той му отговаря „Искам рок“. Та и нашият отговор е такъв: Rock Forever!

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове