/ВИДЕО/ "Ислямска държава" заплаши създателите на Фейсбук и Туитър

/ВИДЕО/ "Ислямска държава" заплаши създателите на Фейсбук и Туитър - картинка 1

25-минутен пропаганден видеоклип показва с изображенията на Зукърбърг и Дорси, осеяни с дупки от куршуми.

1/"Ислямска държава" заплашва създателите на компаниите Фейсбук и Туитър Марк Зукърбърг и Джек Дорси, съобщи американското интернет издание "Вокатив", цитирано от ТАСС.

Сътрудници на изданието са открили в програмата за обмен на съобщения "Телеграм" 25-минутен пропаганден видеосюжет с изображенията на Зукърбърг и Дорси, осеяни с дупки от куршуми.

В сюжета се вижда как се разкриват страници с абонати на двете социални мрежи,

заменят се снимките на собствениците и се качват пропагандни материали. Според групировката тя е разкрила над 10 хиляди индивидуални и над 150 групови записи във Фейсбук и над 5 хиляди - в Туитър. Доколко всичко това е реално, авторите от "Вокатив" не могат със сигурност да кажат.

Те обаче твърдят, че привържениците на ИД често използват "Телеграм". Видеокадрите със заплахите, според тях, са отговор на екстремистите на целенасоченото ограничаване на достъпа им в популярните социални мрежи.

Си Ен Ен съобщава по този повод, че администрацията на САЩ се е обърнала за помощ към водещите технологични компании в борбата против разпространяването на публикации, които джихадистите от ИД и техните съмишленици пускат в социалните мрежи. По сведения от нейни източници представители на министерството на правосъдието на САЩ вече са провели срещи с ръководствата на компаниите Епъл, Туитър, Снепчат, Фейсбук, интернет изданието "Бъзфийд" и канала Ем Ти Ви.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове