/ВИДЕО/ Историята за Кървавата Мери

/ВИДЕО/ Историята за Кървавата Мери - картинка 1

Една от легендите е за старица, живееща в малка къща в горите на щата Пенсилвания.

4/

Истории за духове, призраци и вещици предизвикват човешкото любопитство. Една от тези легенди е за Кървавата Мери.

Произходът на тази легенда е неизвестен. Ето защо за нейни протитипи претендират няколко реални личности - магьосница, изгорена на клада през късното Средновековие, кралица Мария Тюдор и две млади жени - едната загинала в по-ново време при трагични обстоятелства, а другата - обвинена в детеубийство, разказват от Дарик.

Ето една от версиите

Носи се легенда за старица, живееща в малка къща в горите на щата Пенсилвания. Хората я смятали за зла вещица и я наричали Кървавата Мери. В региона постоянно се случвали необичайни неща-момичета изчезвали безследно. Техните близки предполагали, че в това е замесена Кървавата Мери.

Един ден хората се събрали и посетили старицата, но не открили нищо съмнително. И така, докато една нощ дъщерята на мелничаря се събудила и тръгнала като сомнамбул към гората. Тя била привлечена от ярка светлина.

Родителите й и техните съседи тръгнали след момичето. Наближавайки гората, те видели Кървавата Мери. Тя се уплашила и прекратила магията. Съсед на семейството успял да я простреля в крака със сребърен куршум и я изгорили на клада.

След смъртта й хората открили край къщата й в гората гробовете на изчезналите момичета. Вещицата ги убивала, а кръвта им изпивала. Така взимала тяхната младост.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове