/ВИДЕО/ Кради, маме! Каквото можеш задигни!

Един истински майчински съвет

5/-  Мамо, нямам обувки…

-  Сега ще ти кажа какво ще направиш, за да имаш. Отиваш в ей, този магазин, разглеждаш си и когато магазинерката се обърне на другата страна, взимаш ги и бягаш…

Доста познато, предполагаме. Кражбата е на почит у нас и днешният случай го доказа за пореден път. Ето, за какво става въпрос: Родители използват деца за нагла кражба. Действието се развива в магазин за китайски стоки в Пазарджик. Охранителна камера е заснела извършителите, а кадри бяха показани от „Нова ТВ“.

Управителката на магазина коментира случая така „Те влизат със стари обувки и излизат с нови". Тя заяви, че става дума за майка и баща с две деца както и едно по-младо момиче, което често се отбивало в магазина.

Двамата родители "напазарували" нови маратонки за децата за 14 лева за десет минути. Те дори оставали в магазина старите обувки на малчуганите, информира „Дарик“.

Преди време за период от около седмица пък изчезнали от магазина доста мъжки обувки.

Управителката на магазина признава, че кражбите там са чести. Той се намира близо до ромската махала в Пазарджик.

Така, поне махалата вече е обута, да не се тревожим, де…Както стана ясно от информацията от управителката, това „пазаруване“ е практика. Но, да не бъдем критични чак толкова. Все пак от жената се разбира, че ромското семейство е оставило старите маратонки в магазина. Детето направо си е тръгнало с новия чифт. Танто за танто. Просто размяна, какво толкова.

Те не крадат, те си взимат, а в този случай разменят.

Уникална държава и едно уникално пазаруване. Ех, ако можахме всички така да „пазаруваме“ – да оставяме старите и скъсани неща в магазина и да си взимаме чисто нови, без да даваме и стотинка. Замислете се, тогава и с хората с минимална заплата ще живеят добре. Затова, предлагаме вече всички да правим така, за да може да развием нов тип бизнес – този на размяната.

Драги читателю, може би братята роми връщат комунизма, по свой начин, естествено. Мотото на идеологията все пак е: „На всеки му според нуждите, от всеки според възможностите“. Е, те това могат да предоставят, ама нуждите им се големи. Пък и трябва да ги задоволят, де.

И друго нещо ще кажем за последно. Наблюдавате ли как те предават занаята на децата си. Ей, това се нарича приемственост. Хайде, да вървим да си взимаме (не купуваме) блузки със зайче!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове