/ВИДЕО/ Кучетата са малки чудеса с лапи!

Или как можеш да промениш живота на едно пале

Това е историята на малкото куче Бени.

На пръв поглед той е скептично настроен към приятеля на стопанката си. Ревнува я, защитава я.

Постепенно обаче ситуацията и отношенията се променят.

Преди година Бени започва да показва признаци на парализа на задните си крачета.

Състоянието му се влошава и стига до момент, в който не може да се движи изобщо. Разходите за операция са непосилни за двойката. Лекарите обявяват, че ще са необходими над 8 хил. долара за коригираща хирургическа интервенция.

Младата двойка отчаяно търси начин да намери сумата, но за съжаление неуспешно. Не им остава нищо. Искат силно да спасят любимеца си. Обмислят различни алтернативи.

За 22-годишният Джеймс Стюарт Панигуа е от  огромно значение да помогне. Освен, че иска да спаси животинката, той желае  да спечели доверието на палето.

„Вярвате или не, Бени винаги е бил безразличен към мен. Никога не можех да го гушна“, казва Джеймс.

Момчето разказва, че го боли да гледа колко безпомощен е бил Бени, за това прави всичко по силите си, за да го избави от това страдание и да може да се движи.

Първоначално Джеймс се опитва да намери обичайната инвалидна количка, за да улесни придвижването на кучето, но бързо се сблъсква отново с колосалните средства, които трябва да даде. Най-евтината количка е на стойност 1000 долара.

Вместо това момчето решава да подходи творчески. Захваща се с изработването на количка. Търси денонощно примери за такива и намира подходяща снимка, за да я реализира.

Веднага купува всичко необходимо за направата й. Общо материалите излизат на стойност 40 долара..

Кучето възвръща свободата на движение, както и щастливо махащата си опашка. Бени е толкова развълнуван, а Джеймс е доволен от резултата.

В замяна получава истинска обич и привързаност!

Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. Защо ли? Безусловна любов, привързаност и лоялност. Това са малка  част от положителните качества на четириногите. Ако се замислите, трудно бихте ги срещнали у някои свои приятели „хомо сапиенс“.

Кучето винаги ще е до Вас – и в добро, и в лошо. Бъдете и Вие до тях и в подобни тежки ситуации. Надежда да им помогнете винаги има!

В днешния материален свят много голяма част от приятелствата се базират на взаимните облаги и интереси. Материалното състояние също е решаващо. Както знаете колкото повече средства има един човек, толкова повече „кандидат-приятели“ има. За честността им може да пишем друг път.

За кучетата обаче няма значение колко пари сте изработили, няма значение в каква къща или апартамент живеете, какви скъпи дрехи носите или каква луксозна кола карате. За тях е важно да са до Вас, защото Ви обичат.

А ние може само да се учим..

„Без значение колко малко пари или колко малко възможности имаш, притежаването на куче те прави богат“

Луис Сабин

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове