/ВИДЕО/ Легендата за "Човека коза" взе жертва в Кентъки

/ВИДЕО/ Легендата за "Човека коза"  взе жертва в Кентъки - картинка 1

Жена загина докато се опитваше да види митичното създание

Зловещо демонично създание с тяло на човек, огромни рога и лице на коза забелязали къмпингуващи в околностите на Мериленд. Случката станала през 1957 година, но тогава се родил задокеанският мит за Човека-коза, който в последствие навлязъл в популярната култура в Америка, легенда сравнима с тази на чудовището от Лох Нес и Голямата стъпка.

Козочовекът се превърнал в градска легенда.

Стотици са сигналите в различни части на САЩ, където е съобщавано, че е забелязвано демоничното създание, наподобяващо до голяма степен дявола от средновековните му изображения.
Най-популярна е легендата за Човека-коза в щата Кентъки. Там съществото е известно като Папа лик монстър. По-възрастните хора разказват, че има черна козина, огромни извити рога и крака, завършващи с раздвоени копита. Местните хора, особено в планинските райони на щата, споделят, че звярът винаги е живял в планините и някога, по времето на първите заселници, дори е отвличал хора, които в последствие никога не били виждани повече.
Последният сигнал за зловещия хибрид е от 2012 година.

Рейчъл Биен на 26 г.

Жена от Охайо, САЩ загина миналата седмица след като беше блъсната от влак,

докато се опитваше да разгадае градска легенда за "човек коза" в Кентъки. Рейчъл Биен на 26 г. отишла с приятеля си на мост над пътя , където се появявало странното същество. Вместо "човек коза" се появил влак, който я ударил със скорост от 50 mph. Приятелят й чул свирката на локомотива и успял да се спаси като се провесил от моста на страничните перила Рейчъл обаче била ударена и паднала от височина 25 метра.

"Според легендата трябва да отидете до моста, за да видите "човека коза", разказва Рон Крос, който живее на близо.

Той отбелязва, че никога не е виждал това странно създание. "Единственото нещо, което виждам, са елени. Аз не бих ги сбъркал с "човек коза". Има много хора които идват тук заради тази легенда, а на моста предупреждения да не се минава по него", отбелязва Крос.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове