/ВИДЕО/ Майките на деца с увреждания са „кухи лейки“!

/ВИДЕО/ Майките на деца с увреждания са „кухи лейки“! - картинка 1

Ей, тези служители в Социалното министерство са „много мили“

Какво представлява „протестът“, драги читатели? Това е право на всеки, който живее в демократична държава. Право, изразяващо недоверие и несъгласие към политиката на съответната страна. Така, необходимо беше да изясним макар и с прости думи това определение.

Имаме цялото право на света да протестираме, защото България е парламентарна република по Конституция.

Като стана дума за „изразяване на гражданска позиция“ вчера се проведе поредния протест на майките на деца с увреждания. Не, тук няма да стане дума за несправедливостта, в която растат такива дечица. Защото тя е толкова голяма, че не ще ни трябват дни, за да я опишем подробно. Сега проблемът е друг, и то е свързан с едно видео, на което служител на Социалното министерство нарича протестиращите майки „кухи лейки“…

Така, вярно е, че министър Калфин се извини днес сутринта в ефира на БТВ и каза, че Славчев (името на главния герой) ще бъде наказан за думите си. Ще цитираме малка част от думите му:

„Искам да започна с извинение към организаторите и всички, които са се почувствали засегнати”, каза той.

„Извинявам се действително от сърце. Това е абсолютно ненормално и не е поведение, което ще допусна в министерството”, повтори Калфин. Той поясни, че не се е срещнал с майките, защото в сряда по закон трябвало да бъде в парламента и на Министерски съвет. „Днес ще се видя с представители на протестиращите и ще се чуем”, обеща той.

Малко по-късно днес "непуслушният" служител на МТСП беше уволнен. Е, и какво от това? Уволнение заради уронване на престижа на министерството... Е, и? Съмняваме се, че това ще потуши протестът на майките... Не познахте, драги г-н Калфин...

Така, естествено и майките реагираха, като казаха, че „не знаят дали са „кухи или запълнени лейки“, просто си търсят правата“. Защото, както вече казахме, има страшно много несправедливост за децата с увреждания.

Добре, да се върнем на чичкото, който се е изразил изключително „мило“ към майките. Обръщаме се към него, но не само, защото знаем, че едва ли само той се изразява просташки по отношение н ппротестиращи. Факт е обаче, че неговото име се разчу. Та, скъпи, господин Славчев, много Ви молим повече да не говорите така, защото тези думи не прилягат на човек, работещ за държавата и „хората“.

Имайте, малко срам, защото това, че работите в Социалното министерство не Ви прави Бог, нали така?

Умолявам, всички служители въобще във всички министерства да бъдат така добри, да не говорят така, защото не са „хванали Бога за шлифера“,  като са държвни служители. Искаме само да кажем едно последно нещо: този израз наистина показа какъв е „елитът в България“. И все пак не мислим, че едно „извинявай“ от шефа Калфин свърши добра работа. Едно „съжалявам“ не помага. Просто престанете да се държите като пълни глупаци, а работете за решаване проблемите на хората.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове