/ВИДЕО/ НЛО каца пред очите на 60 ученици

/ВИДЕО/ НЛО каца пред очите на 60 ученици - картинка 1

Случаят от Зимбабве е едно от най-зашеметяващите регистрирани свидетелства на НЛО

На 16 септември 1994 г. животът в градчето Рува, Зимбабве, тече съвсем обичайно. В едно от местните училища се провежда учителско обсъждане, докато децата играят на двора в междучасие. Изведнъж се чуват писъци и хлапетата като едно се втурват към сградата на училището, право в учителската стая, където с плач разказват какво са видели…

Случаят от Зимбабве е едно от най-зашеметяващите регистрирани свидетелства на НЛО, над 60 ученици описват по абсолютно идентичен начин множеството летателни обекти и нечовешки същества, които са видели.

Случката

„До ден днешен не е спрял да говори за това“ – разказва майката на едно от децата.

Над 60 са децата, играещи на двора в междучасието, които в близкото поле виждат да се приземява огромен летателен апарат и множество по-малки. По-късно децата разказват и за много „същества“ край апаратите, които според тях определено не са били хора. Историята е добре документирана и внимателно изучавана от различни изследователи.

Един от тях е психологът от Harvard Medical School д-р Джон Мак. Той е интервюирал децата и техните учители непосредствено след инцидента, както и 20 години по-късно. Видео с част от разказите може да видите в линка по-долу. Интересното е, че всички деца до едно разказват дословно една и съща случка. Друг забележителен факт е, че децата рисуват онова, което са видели и то отново е изключително сходно. „Те очевидно разказват историята така, сякаш наистина се е случила“, отбелязва д-р Мак, „те вярват в онова, което казват, и няма данни за психоза или делюзия“.

Явно е, че малчуганите вярват на онова, което казват, и нещо голямо очевидно се е случило.„Те дойдоха, тичайки в такава паника и дори да ги бяхме накарали, нямаше да тичат заедно по този начин. Дойдоха като жива змия, бяхме в съвещание и тъкмо бяхме дочули писъците… Едно дете не може да си го измисли по този начин“ – разказва една от учителките.

„Бях много скептична в началото, вярвах, че са видели нещо, но не бях подготвена да приема, че е било нещо свръхестествено. Последователността на случващото се подсказва, че е било нещо повече от онова, което бях готова да призная“ – споделя друга учителка.

Децата във видеото по мнението на психолога са ментално здрави и няма индикации, че пречупват истината или са неспособни да правят умозаключение относно видяното: „Те описват събитието като човек, който говори за нещо, което се е случило. Мога да гарантирам, че това са хора със здрава психика, които ми разказват нещо…“, казва д-р Мак.

 

 

Някои от децата са попитани какво извличат от преживяното. Едно от тях отговаря, че съществата са били тук да ни кажат, че „не се грижим правилно за планетата си“. Дали чудатите посетители от друг свят са се опитвали да накарат хлапетата да мислят за това какво правим с планетата или са били там по други причини? Така или иначе сред различните необясними срещи, които са записани, това предупреждение е често срещано.

 
Не е странно за едно дете да си измисля неща, но когато има разкази на повече от 60 хлапета, които си приличат с абсолютна точност, трудно е да не повярваш, че нещо невероятно се е случило. Може би съществата случайно са се натъкнали на децата? Факт е, че всички възрастни са били в съвещание по това време. Дали съществата нарочно са се появили тогава, когато възрастните не са били наоколо? Каква може да е причината за подобна среща? Въпросите и днес остават без отговор.
 
Някои от рисунките на децата от Зимбабве
 

20 години по-късно
„Срещахме се по много поводи след това, прегръщахме се и разтърсвахме глави, като си казвахме, че това е най-удивителното преживяване в живота ни“.

Във видеото ще видите и материал, заснет с вече порасналите деца, които отново говорят за преживяното. Те успяват ясно и зряло да опишат случката.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове