/ВИДЕО/ О, свещена и зловеща простота

/ВИДЕО/ О, свещена и зловеща простота - картинка 1

За екзорсизма из родните ширини и седемте демона

4/ От вчера в социалната мрежа се върти едно меко казано отвратително видео.

Според описанието родители гонят 7 демона от 11-годишното си дете.

Не  е много  ясно колко демона има в главите на тези  хора, но ситуацията е наистина  шокираща. Подобно зрелище на въвличане на дете е недопустимо. Все пак не сме съдници и е редно съответните органи да вземат отношение по този случай.

Живеем в 21 век, но нека Ви разкажа повече за този "ритуал".

Думата екзорсизъм е с латински корени- Exorcismus. Това е практика за изгонване на демони или други зли духове от човек или място, където те съществуват. Практиката съществува от древни времена и се изпълнява и до днес в много страни. Нашата родина очевидно не е изключение.

Според християнската традиция хората, практикуващи екзорсизъм, наричани екзорсисти, са обикновено членове на църквата или смятат, че притежават свръхестествени сили и умения.

Екзорсистите обикновено използват молитви и заклинания, както и други религиозни способи, като формули, жестове, символи, икони, амулети и др. Обикновено призовават Бог, Исус Христос  или някои ангели или архангели, за да извършат екзорсичния ритуал.

Обикновено обсебените хора не знаят за злото в себе си, нито контролират издаващите го движения.

Екзорсистите приемат тази практика повече като лечение, отколкото като наказание. Основните ритуали включват и разказ, който предотвратява агресия от страна на обсебения по време на гоненето на демони.

В християнството, екзорсизмът се изпълнява посредством силата на Христос и в Негово име. Основата на тази традиция се открива в евангелията на Матей, Марк и Лука, където се споменава, че последователите на Иисус са длъжни да прогонват злите духове в Негова чест.

Откровено казано на нас нещата ни приличат на сериозно издевателство над дете. Разбира се, модерните технологии и този път не отсъстват. Детето се дави, въргаля се по земята, докато му „баят“. Чуват се реплики като „Кръвта на Исус“.

Зловеща картина. Погнуса от случващото се.

Дали нещата граничат със свръхестественото? Или има нещо общо с различни психични заболявания? Може би става въпрос и за секта. Едно е ясно, действията са шокиращи. Не вярваме, че тези хора са се опитали да снимат поредния филм на ужасите. Истина или не, тук се четат молитви, чуваме заклинания, които да прогонят седемте демона. Душата на детето била обладана и трябвало да бъде спасена..

Просто сме без думи!

Ще Ви разкажем няколко истории за екзорсизъм. Вие решете дали да вярвате. Може да сравнявате родната картина с тези демонични случки.

През 1906 г., Клара Германа Селе е студентка в мисията на Св. Михаил в Натал, Южна Африка.

Тя споделила със своите близки, че е сключила сделка с Дявола, когато е едва на 16 години. Малко по-късно започнали да се случват доста странни неща. При досег с религиозни предмети и символи като разпятието, тя се пазила като от огън. Внезапно проговорила няколко езика, за които преди това не знаела абсолютно нищо. Монахините, които също били в мисията, разказвали за ужасните животински звуци, които издавала. Също и за способността й да левитира на 5 метра от земята. Двама свещеници са доведени да извършват екзорсизъм. Селе се опитва да удуши единия от тях, а над 170 души били свидетели как тялото й се издига над земята. Два дни не могли да прогонят злите духове.

Една от най-известните истории е за Анелиз Мишел.

Всички сте чували за филма „Дяволът на Емили Роуз“. 16-годишната Анелиз Мишел е страдала от епилепсия и психични заболявания, заради които често посещавала психиатрична болница. Въпреки успешното й лечението, завършило през 1973 г., Мишел проявява наклонности към самоубийство, избягва всякакви религиозни предмети, пие собствената си урина и започва да чува гласове.

Медицинските лица не правят нищо, за да й помогнат и тя моли родителите си да доведат свещеник, защото смята, че е обладана от демони. Въпреки че молбата й не е приета, двама местни свещеници тайно започнали лечение чрез екзорсизъм. В същото време, родителите спират лечението й в психиатричната болница. Анелиз умира в рамките на една година.

Момичето преминава през седемдесет ритуала за прогонване на демони в рамките на девет месеца. Тя отказва да яде и често говори, че ще умре като мъченик. В крайна сметка напуска този свят от изтощение и глад. Тогава родителите й, заедно със свещениците, са обвинени в непредумишлено убийство по непредпазливост.

Известен като "истинската" история зад романа и последвалият холивудски филм The Exorcist, Роланд Доу е един от най-известните хора, преживели демонично обсебване.

Всъщност това не е реалното име на момчето. Това е псевдоним, даден му от Католическата църква, за да се запази неприкосновеността на личния му живот.

В края на 40-те години на миналия век, лелята на Доу го насърчава да използва дъска за викане на духове. След смъртта й дълго време се спекулира, че Роланд се е опитвал да се свърже с нея и по този начин е отворил пътя на демоните, които да го обладаят.

Самият процес започнал със странни звуци като капеща вода, когато никой не е забравил да затегне кранчето, необясними стъпки и драскане по стените. Религиозни предмети започвали да летят в дома на момчето от нищото. След време драскотините от стените започнали да се появяват й по тялото му, включително и думи, които сякаш били издълбани в кожата му. Момчето говорело с гърлен глас и левитирало във въздуха, докато тялото му не се изкривявало от болка.

Семейството му решило да доведе католически свещеник, който установил, че момчето е обладано от зли духове и се нуждае от екзорсизъм. Ритуалът бил извършен над 30 пъти, а свещеникът бил контузен многократно от Роланд. В крайна сметка, всичко завършило успешно. Когато момчето се освободило, деряло глас от ужасни мъки, а във въздуха се носила миризма на сярa.

Историите звучат налудничево, но явно в България също заснемат подобни гаври. Гнусното обаче е, че използват невинно дете..

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове