/ВИДЕО/ Пингвин плува по 5000 мили, за да види спасителя си

/ВИДЕО/ Пингвин плува по 5000 мили, за да види спасителя си - картинка 1

За последните пет години Диндим прекарва осем месеца в годината с Жоао.

1/Южноамерикански пингвин всяка година плува 5000 мили, за да види мъжа, спасил живота му. Историята разказва британският вестник "Метро". 

71-годишният пенсионер открил пингвина в безпомощно състояние да лежи почти умрял в петролно петно през 2011 г. Бразилецът почистил пингвина от петрола и му давал риба всеки ден, докато животинчето не станал достатъчно силно. 

Мъжът нарекъл новия си приятел Диндим. След една седмица той се опитал да освободи пингвина обратно в морето, но птицата не искала да тръгне. "Той остана с мен в продължение на 11 месеца и след това изчезна", разказва мъжът на име Жиао. 

Няколко месеца по-късно Диндим се връща обратно. Той забелязал рибаря на плажа и го последва до дома му. За последните пет години Диндим прекарва осем месеца в годината с Жоао. 

"Обичам този пингвин като собствено дете и вярвам, че и той ме обича", споделя бразилецът пред телевизия "Глобо". "Всички казваха, че той няма да се върне, но идва при мен вече четири години. Пристига през юни и си тръгва през февруари и всяка година става все по-нежен към мен и по-щастлив да ме види", споделя Жоао.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове