/ВИДЕО/ Преданият приятел на детенце аутист

/ВИДЕО/ Преданият приятел на детенце аутист - картинка 1

Историята на Джеймс и Махе

4/ Ще Ви разкажа една по-различна приказка. Идеята не е да ви натъжавам, а да Ви покажа едни истински и чисти взаимоотношения.

Всеки човек заслужава истински приятел, независимо дали ще е с опашка или не.

Негативизмът на цялото общество до толкова ни задушава, че тотално сме загубили усета си за добро. Тъжно, но факт.

Всекидневно ставаме свидетели на брутална  агресия, злоба и безчинства.

Ужасяващото отношение към животните вече не впечатлява никого. Хората са напълно безчувствени. Без да се замислят отнемат живот. Радват се на извращенията, наслаждават им се.

Да имаш домашен любимец е отговорност.

Това не е задължение, което е по силите на всеки. Грижата за четириногите трябва да се възприема с особено внимание. В замяна получавате лоялност и березервна обич.

Искам да Ви запозная с Джеймс и Махе. Двамата до толкова са привързани един към друг, че са изградили изключителна силна връзка. Трудно бихме открили друг подобен пример.


Джеймс е 9 годишно детенце, страдащо от аутизъм. Махе е неговият любимец, черен лабрадор, който се грижи за него докато е на улицата.

Махе помага много във възстановяването на малчугана. Четириногият е изключително внимателен със своя малък стопанин и му помага в предвижването. Във всеки един момент е готов да го успокои, когато нещата излизат извън контрол.

Хората с аутизъм успяват да се справят много по-добре, когато имат до себе си животно.

Джеймс изпада в поредна криза. Майка му го кара веднага в болница. Махе не иска да остави своя приятел. През цялото време се „кара“ на лекарите и в крайна сметка успява да извоюва място до своя стопанин. Детете било упоено, за да не получи допълнителни травми.

Лабрадорът кротко се свил до своя стопанин и го пазел.

През цялото време Махе защитавал Джеймс и отказвал да напусне стаята.

Семейството казва, че откакто са взели черния приятел, животът им се е подобрил. Детето станало много по-спокойно и щастливо. Махе е изключително търпелив спрямо Джеймс.

Щом малчуганът започва да тича към улицата и да се отдалечава, Махе просто сяда и изчаква поводът да се изпъне.

Новозеландската асоциация за кучета водачи е обучила Махе. След преминато шест месечно обучение Махе получава правото да се грижи за Джеймс и да го води.

Факт е, че животните са способни да правят истински чудеса с децата аутисти. Достатъчно красноречиво е, че малчуганите гледат кучето в очите, а доста рядко поглеждат своите близки.

Махе успява да долови всеки признак на започваща криза. Чрез лая си уведомява родителите моментално. Тя е истински герой и заслужава поздравления за страхотната работа, която върши.

Лабрадорът успява да осигури необходимия комфорт на Джеймс.

Джеймс се справя повече от отлично след излизането си от болницата. Той е истински късметлия, че има такъв верен приятел, без значение колко е космат.

Силно се надявам повече хора да разберат колко скъпо е едно животно и поне малко да променят мисленето си!

"Мислите, че кучетата няма да отидат в Рая? Казвам ви, те ще са там дълго преди някой от нас да го достигне" - Р. Л. Стивънсън

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове