/ВИДЕО/ Първата летяща кола ще се появи след 2 години

/ВИДЕО/ Първата летяща кола ще се появи след 2 години - картинка 1

Компанията Terrafugia ще представи прототип

4/

Компанията Terrafugia ще представи прототип на летящ автомобил много скоро - само след две години, съобщава Inhabitat

Първият прототип на TF-X, каквото е името на новата разработка, ще е готов за тестове през 2018 г., докато продажбите за крайни клиенти ще започнат през 2025.

Концепцията за TF-X представлява електрическа кола, която е хибридна по отношение на това как се придвижва - тя ще може да се движи по пътищата като всяка друга кола и по всяко време да излети във въздуха. Не ѝ е нужна писта за това - от двете ѝ страни ще се отварят два панела, от които ще излизат сгънати перки.

След разгъването на перките и завъртането им, автомобилът ще се издига като хеликоптер. Целият полет ще се осъществява от компютър (може би, за да няма фатални инциденти, заради пияни пилоти - б.а.). Двете перки ще бъдат задвижвани от мотори с по 300 к.с. всеки. След излитане превозното средство ще може да се движи с около 320 км/ч на разстояние до 804 км.

Terrafugia вече се е сдобила с всички необходими разрешения от Федералната администрация за авиация на САЩ (Federal Aviation Administration; FAA), които ѝ позволяват да провежда летателни тестове с автомобилите TF-X. Бъдещите притежатели на коли TF-X ще могат да пътуват и да летят с обикновена шофьорска книжка, въпреки че все пак те ще трябва да преминават кратък курс на обучение

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове