/ВИДЕО/ Роботи сменят доставчици и куриери в Лондон

/ВИДЕО/ Роботи сменят доставчици и куриери в Лондон - картинка 1

Роботите имат обхват 6.4 километра и се движат със скорост 6.5 километра в час

1/Роботи за доставки, които се очаква да тръгнат по улиците на британската столица предизвикват вълнение сред лондончани, пише TheNextWeb. Машините бяха представени в края на миналата година, а сега компанията Starship Technologies чака одобрение, за да започне тестове на роботите в реални условия.

Машините на Starship са в състояние да транспортират товар,

равняващ се на две пълни пазарски чанти на 30-минутно разстояние, като цената е между една десета до една петнадесета от цената на традиционната доставка. Роботите имат обхват 6.4 километра и се движат със скорост 6.5 километра в час, което е скоростта на бърз пешеходец.


Потребителите могат да проследяват доставката онлайн и, когато пристигне,

отключават контейнера с мобилно приложение. Това е гаранция, че продуктите достигат до истинския си получател. Машините са оборудвани с камери, микрофон и високоговорител, така че операторите да се намесят, ако някой се опита да отвори контейнера, докато роботът е на път. Машините-доставчици намират пътя си с помощта на GPS и са в състояние да избягват обстоятелства и сблъсък с пешеходци.
Инициативата е част от проект, наречен “Смарт ситис” (“Smart Cities”), на стойност 25 милиона британски лири. Одобрението за старт на тестовете се очаква всеки момент.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове