/ВИДЕО/ Този пилот е истински гений! Вижте невероятното приземяване без преден колесник

/ВИДЕО/ Този пилот е истински гений! Вижте невероятното приземяване без преден колесник - картинка 1

Пътниците са невредими!

Самолет със 116 пасажера и 5 души екипаж на казахстанската авиолиния „BEK AIR”, изпълняващ вътрешен полет между Астана и Къзълорда се приземи аварийно, предаде ТАСС.

Според летищните власти, жертви и ранени няма няма.

Самолетът също се разминава с минимални повреди. На различни видео материали, публикувани в социлните мрежи, се вижда че пилотите с голям професионализъм успяват да овладеят рисковата ситуация.

На второто видео по-долу дори се чува, как снимащите се възхищават на майсторството на пилотите, единият дори суеверно шътка на другия, да не ги хвали чак толкоз преди машината окончателно да е спряла. Вижда се също незабавната намеса на пожарникарския отряд, който незабавно залива самолета с пяна.

Причините за инцидента се изясняват, но

по първоначални данни предният колесник на самолета не е могъл да се отвори напълно.

Самолетът FOKER-100 е кръжал 40 минути над международното летище в казахстанската столица, преди пилотите да вземат решението да приземят самолета без носов колесник.

Летището временно е преустановило работа. Прокуратурата вече е открила наказателно производство по член „Нарушение на правилата за безопасност на движение при експлоатация на въздушния транспорт“.

 

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове