/ВИДЕО/ Саудитска Арабия: "С Асад е свършено!"

/ВИДЕО/ Саудитска Арабия: "С Асад е свършено!" - картинка 1

Министърът на външните работи Адел ал Джубейр заяви, че Асад може да бъде свален от власт със сила

7/ Министърът на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр в интервю за Си Ен Ен заяви, че при провал на политическите усилия за преодоляване на кризата в Сирия президентът Башар Асад може да бъде свален със сила от власт, пише blitz.bg

„Смятам, че Башар Асад е слаб, и че с него е свършено”, каза той.По думите му, първо Асад не е могъл да бъде спасен от собствените си войски, след помощта от Иран и Ирак Асад не успя да си върне контрола върху страната. След това, отбелязва саудитският министър, президентът се обърна за помощ към Русия, но и тя, смята ал Джубейр, няма да го спаси. „Човекът, който е отговорен за разрушението на собствената си страна, няма никакво бъдеще в нея”, добавя министърът. 

„Башар Асад ще си тръгне, не се съмнявам в това. Това ще се случи или в резултат на политически процес, или той ще бъде свален със сила. Народът на Сирия няма да го приеме като лидер”, смята ал Джубейр. По думите му, Саудитска Арабия е готова да изпрати в Сирия военни за провеждането на сухопътна операция, но само като част от коалицията, оглавена от САЩ.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове