/ВИДЕО/ Тайните китайски пирамиди

/ВИДЕО/ Тайните китайски пирамиди - картинка 1

Днес китайските пирамиди са в окаяно състояние

1/Всеки е чувал за египетските пирамиди. Те са най-прочутите в света, но не са единствените. Малцина са чували за загадъчните конструкции, които се намират край древната китайска столица Сиан.

Вижте във видеото загадката на тайните китайски пирамиди

За пръв път пирамидите били забелязани през 1945 година от американски военен пилот. Той летял на рутинна мисия между Китай и Индия и бил удивен от това, което видял. Тези пирамиди имали невероятна прилика с египетските и тези на ацтеките, и маите. Заинтригуван от видяното той пожелал да ги изследва, но местните власти му попречили.

Първият, който получил фициално разрешение от властите в Китай да посети тези мистириозни пирамиди

и да се срещне с археолози от Пекин е Харвиг Хаусдорф. Но пекинските археолози нямали право да му разкриват никакви подробности във връзка с пирамидите. Въпреки това Харвиг преброява в местността над 900 конструкции с надгробни могили, които били изработени от пръст и глина и били с височина от 25 до 100 метра. Най-голямата била с височина от 300 метра и била наречена „ Голямата бяла пирамида".

Години след това китайският професор Уанг Шепинг твърди,

че пирамидите са построени през 4500 година преди новата ера. В най-високата били погребани тленните останки на един от първите китайски владетели - император Хуанди. Конструкцията на самата пирамида имала отлична защитна система и много капани. Тя била построена върху живачно езеро.

Разположението на пирамидите буди доста въпроси, тъй като в центъра на Сиан се намирал така наречения „Небесен Олтар", който обаче бил заровен малко след откриването му, с цел да не се използва.

Днес китайските пирамиди са в окаяно състояние.

Достъпът до тях е забранен. Също така не могат да се видят от сателит, защото върху тях са засадени дървета и от космоса изглеждат като естествени хълмове. Към момента никой не знае дали някога ще бъдат разкрити тайните на загадъчните пирамиди от Китай.

Източник: Дарик

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове