/ВИДЕО/ Тръмп печели в Невада!

/ВИДЕО/ Тръмп печели в Невада! - картинка 1
Снимка: telegraph.co.uk

Тръмп: Всички кандидати трябва да се обединят за да да се състезават с мен

1/Американският милиардер Доналд Тръмп затвърди преднината си в надпреварата за президентската номинация на републиканците със стабилна победа в Невада срещу своите съперници Марко Рубио и Тед Круз.  Тръмп печели предварителните избори в щата Невада сред републиканците, според данните на американски медии. Това ще е третата му поредна победа в надпреварата за Белия дом.

Прогнозните данни на CNN и Fox News показват,

че Тръмп е получил 42% от вота в щата, а втори с 25% от гласовете се нарежда сенатор Марко Рубио. Сенаторът от Тексас Тед Криз е трети с 21%. Другите двама кандидати, неврохирургът Бен Карсън и губернаторът на Охайо Джон Касич имат съответно осем и четири процента от вота. 
След Ню Хемпшър и Южна Каролина, това е третата победа за Тръмп в процеса по избирането на кандидата на Републиканската партия за следващия президент на САЩ.

Доналд Тръмп изнесе реч след победата си в Невада,

с която жегна анализаторите с думите "Чух, че твърдите, че ако се обединят гласовете на всички други кандидати в изборите, ще получат 55 процента, но това, което те не осъзнават е, че колкото повече хора се отказват от надпреварата моите гласове се покачват".

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове