/ВИДЕО/ Умните мебели все по-близо до нас

/ВИДЕО/ Умните мебели все по-близо до нас - картинка 1

Новия проект на Ori ще спести много ценни квадратни метри от вашето жилищно пространство

Мебелите до голяма степен избегнаха революцията на „умните домове“, но роботизираните мебели идват и най-вероятно ще бъде най-доброто решение за спестяване на място в малък апартамент. Дизайнерът Ив Бехар си сътрудничи с „Ori“ – компания откъснала се от проекта CityHome на MediaLabs. Тяхната обща цел е да създадът линия от архитектурни роботизирани единици, които могат да бъдат използвани на мястото на мебелите във вашия дом.

Ori използва модуларна мехатроника за да предостави пълномащабна спалня, дневна и офис част в едно отделение. От прибиращи се легла и бюра до конфигурируеми рафтове и дрешници. Ori – накратко от оригами – предоставя възможност да отворите допълнително пространство в жилищната площ, само с натискането на един бутон или чрез използването на програма за смартфон.

Компанията все още не е обявила колко ще струва тяхната система или инсталация, но първите бройки от нея бяха готови едва в началото на 2017 г., а след това последва и пилотна програма. Имайки предвид, че две единици, едва могат да поберат цялата мебелировка в едностаен апартамент, имаме основание да кажем, че системата няма да бъде особено евтина.

Introducing Ori - www.orisystems.com from Ori on Vimeo.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове