/ВИДЕО/ Уволниха роботи сервитьори - били бавни и непохватни

/ВИДЕО/ Уволниха роботи сервитьори - били бавни и непохватни - картинка 1

Всеки месец има разходи за електричество и поддръжка.

Китайски ресторанти уволниха роботите си сервитьори, защото се оказаха много непохватни - разливат напитките и супите, и хората започнали да се оплакват от тях.

„Роботите не могат да носят добре супа и ястия, а и често се повреждат. Затова шефът реши повече да не ги използва. Уменията им са недостатъчни”, разказа един от служителите.

Ресторантите в провинция Гуанчжоу са платили по 7720 щатски долара за наема на всеки робот. Допълнително всеки месец има разходи за електричество и поддръжка.

Те обаче не могат да вършат всичко като хората. Трябва да следват само определен маршрут, не умеят да взимат поръчки, рисковано е да сипват гореща вода в чашите.

За сравнение заплатата на обикновените сервитьори в Китай е около 340 щатски долара, повече от поддръжката на роботите, но не и толкова много. Затова управителите на ресторантите са решили, че си струва да имат само човешки персонал, макар и да признават, че роботите наистина привличат повече клиенти.

Чжан Юн от технологичния университет в Гуандун обясни, че роботите подобряват много продуктивността във фабриките, където са необходими повторяеми действия. Те обаче още не са достатъчно добри в среда, където е необходимо често общуване с хора.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове